Un tânăr din R. Moldova a fost declarat cel mai bun student de schimb în SUA

(JEWEL SAMAD / AFP / Getty Images)
Ana Chitoroagă
15.08.2014

Un tânăr din Republica Moldova a fost selectat ieri de către Departamentul de Stat american drept cel mai bun student de schimb în SUA.

În fiecare lună, acest titlu se conferă unui absolvent din străinătate care şi-a făcut o perioadă studiile în SUA. Astfel, pe parcursul unei luni, studentul ales apare pe site-ul internaţional al studenţilor de schimb pentru meritele sale în „consolidarea comunităţii de absolvenţi din Europa”.

Potrivit unui comunicat de presă al Departamentului de Stat al SUA, în această lună este vorba de Daniel Vodă, un tânăr din Republica Moldova, absolvent al Programului Transatlantic de vară al Institutului american pentru Tineri „Benjamin Franklin”.

Tânărul din Moldova este apreciat de Biroul Afacerilor Culturale şi Educaţionale al Departamentului de Stat al SUA pentru faptul că a contribuit la înfiinţarea Institutului Tinerilor Ambasadori (Yasi), un program care adună peste 30 de elevi din diferite ţări cu scopul de a cunoaşte mai multe despre diplomaţie.

Totodată, el a fost remarcat şi pentru apariţiile sale frecvente la televizor unde îşi expune punctul de vedere privind diverse evenimente sociale şi politice din Moldova, dar şi pentru faptul că moderează un club de Dezbateri din cadrul Centrului American de Resurse al Ambasadei SUA în R. Moldova.

Daniel Vodă este un tânăr de 23 de ani din Chişinău, care a absolvit anul acesta Facultatea de Relaţii Internaţionale şi Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii de Stat din Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor