Un superavion rusesc a dispărut în Indonezia

Rude ale pasagerilor aflaţi la bordul superjetului Sukhoi 100, în zona de sosiri a aeroportului Halim din Jakarta, 9 mai. Avionul avea mai mult de 40 - 50 de persoane la bord şi a dispărut într-o zonă muntoasă în timpul unui zbor demonstrativ.
Rude ale pasagerilor aflaţi la bordul superjetului Sukhoi 100, în zona de sosiri a aeroportului Halim din Jakarta, 9 mai. Avionul avea mai mult de 40 - 50 de persoane la bord şi a dispărut într-o zonă muntoasă în timpul unui zbor demonstrativ. (Romeo Gacad / AFP / GettyImages)
Jack Phillips
10.05.2012

Un superavion rus nou construit, transportând 50 de persoane la bord în timpul unui zbor demonstrativ, a dispărut în Indonezia după ce a decolat de pe aeroportul din Jakarta.

Sukhoi Superjet-100 a dispărut de pe ecranele radar la doar o oră după decolare, potrivit agenţiei de stat RIA Novosti.

Este posibil ca superavionul, poreclit "o nouă speranţă pentru industria aviaţiei comerciale a Rusiei" şi care urma să fie construit pentru clienţi din Statele Unite, Italia şi Spania, să se fi izbit de un munte sau să fi fost deturnat, au declarat oficialii indonezieni pentru agenţia de ştiri.

Cu toate acestea, pare mult mai probabil ca avionul să se prăbuşit pe un munte, din cauza condiţiilor reduse de vizibilitate. Avionul, care avea combustibil doar pentru patru ore de zbor, a dispărut în apropiere de Muntele Salak care are o altitudine de 2211 metri.

Există rapoarte contradictorii cu privire la numărul celor aflaţi la bordul avionului şi la naţionalităţile pasagerilor. Potrivit Jakarta Globe, 40 dintre persoanele aflate la bord erau indonezieni, inclusiv jurnalişti, iar restul erau ruşi. Cu toate acestea, agenţia oficială de ştiri din Rusia, RT, a raportat că la bord se aflau opt ruşi, doi italieni, un francez şi un american.

Coordonatorul echipei de căutare şi salvare, Iwan Firdaus, a relatat pentru presă că salvatorii "cercetează atent poalele munţilor", aproape de locul unde a dispărut avionul.

Avionul a ajuns miercuri în Indonezia, după un turneu prin Pakistan, Kazahstan şi Birmania. Trebuia să şi continue turneul în Laos şi Vietnam, a raportat RT.

Înainte de dispariţia avionului, echipajul Sukhoi Superjet-100 a spus turnului de control al traficului aerian că vrea să coboare şi să reducă altitudinea aeronavei de la 3000 la 1800 de metri, potrivit RT.

În martie, au existat rapoarte conform cărora trenul de aterizare al avionului avea defecte, după ce un avion s-a întors inopinat la aeroportul de unde a plecat. "Acest defect nu afectează siguranţa pasagerilor... Vom rezolva această problemă la toate avioanele noastre, într-o săptămână," a declarat în acel moment United Aircraft Corporation, o companie rusă deţinută de stat, pentru RIA.

Avionul care a dispărut miercuri funcţiona corespunzător din punct de vedere mecanic, a fost citată ca afirmând o agenţie rusă pentru siguranţa consumatorilor. "Înainte de zbor au fost efectuate controale complete, iar aeronava era în stare bună de funcţionare", a declarat agenţia pentru Interfax.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor