Un şobolan “grăsuţ”, salvat de o întreagă echipă de pompieri germani [video]

Şobolan
Şobolan (screenshot tramite video Youtube)

Un şobolan “grăsuţ” înţepenit într-un capac de canal a fost eliberat, într-o acţiune comună, de către angajaţii care se ocupă cu salvarea animalelor şi de pompierii voluntari din regiunea metropolitană Rhein-Neckar, în sud-vestul Germaniei.

Unul dintre salvatori, Michael Muy, care a înregistrat imaginile salvării, a relatat luni 26 februarie pentru Focus : "Avea o grămadă de grăsime acumulată în această iarnă şi a rămas înţepenit".

În clipul video care s-a răspândit pe internet se vede cum şobolanul urmăreşte operaţiunea cu nervozitate în timp ce pompierii ridică capacul gurii de acces şi o asigură cu pene. Salvatorii au eliberat cu dificultate animalul gras, după care l-au lăsat din nou liber în canal.

Publicaţia germană Focus, a subliniat faptul că au fost necesari opt pompieri pentru a salva animalul, cu toate că, în general, se duce o luptă împotriva şobolanilor, introducând momeală cu otravă pentru a-i distruge.

Mai multe mass media au raportat despre operaţiunea de salvare şi mulţi au arătat compasiune pentru acest şobolan mic şi gras, cu un aspect disperat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style