Un misterios chip gigantic sculptat pe o insulă stâncoasă din Canada (Video)

Un chip gigantic enigmatic a fost identificat pe o insula îndepărtată din British Columbia, Canada, care face parte din Pacific Rim National Park. Este un efect optic sau a fost sculptat de cineva?
Chip Gigantic pe o stâncă în Pacific Rim National Park Reserve în British Columbia, Canada
Chip Gigantic pe o stâncă în Pacific Rim National Park Reserve în British Columbia, Canada (Epoch Times)

Un chip misterios uriaş a fost identificat pe o stâncă a unei insule îndepărtate canadiene aparţinând de Pacific Rim Naţional Park Reserve. De fapt, este vorba de o redescoperire, întrucât enigmaticul chip a fost deja observat în 2008 de un kayaker în timp ce vâslea aproape de Reeks Island, una dintre numeroasele insule care formează arhipelagul Broken Group.

A fost realizat de ''mama - natură'' sau este vorba de o operă artificială, creată de om? Aceasta este întrebarea pe care mulţi şi-o pun din ziua descoperirii acestui pretins chip gigantic sculptat pe o insulă canadiană îndepărtată.

Cel care a redescoperit misteriosul chip a fost Hank Gus de la Tseshaht First Nation, care auzind vorbindu-se de "chipul în rocă" l-a căutat doi ani. Recent, a găsit în cele din urmă ''comoara'' ascunsă, şi-a luat telefonul celular şi a imortalizat enigmaticul chip scluptat în stâncă.

"Este destul de vizibil de pe mare şi destul de mare", a explicat Gus la CTN News. Potrivit unor estimări, chipul ar avea circa 2,10 metri lungime. "Se găseşte la aproximativ 12 metri faţă de nivelul mării şi circa 8 metri de vârful stâncii, într-un loc dificil de accesat'', a adăugat acesta.

Când a reperat chipul în 2008, kayaker-ul a trimis imediat fotografiile la agenţia guvernamentală Parks Canada, dar tehnicienii nu au putut indica poziţia exactă. Deoarece insula face parte din teritoriul First Nation, tehnicienii au contactat biroul administrativ din Tseshaht.

Întrebarea pe care toţi şi-o pun este dacă acest chip este opera unei culturi antice canadiene încă necunoscute sau este vorba de o sculptură bizară realizată de natură?

Problema este că locul bizarei formaţiuni este greu accesibil şi, prin urmare, este dificil să se efectueze investigaţii suplimentare ale sitului.

Gus a mai menţionat că acest chip este foarte asemănător cu o sculptură în lemn care se găseşte pe uşa administraţiei din Tseshaht. ''Se aseamănă într-o manieră impresionantă. Numele său este Ugi şi este simbolul vântului. Există o posibilă referinţă la istoria strămoşilor noştri", a mărturisit Gus.

Un mesaj de la strămoşi sau doar o iluzie optică? Deocamdată, chipul sculptat în stâncă rămâne o descoperire inexplicabilă.