Un milion de euro mită pentru o retrocedare. Fostul vicepreşedinte ANRP, Cătălin Dumitru, reţinut de DNA

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
20.03.2014

Fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Cătălin Dumitru, a fost reţinut joi de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mită şi spălare de bani. Conform DNA, Cătălin Dumitru a cerut şi primit 1 milion de euro mită de la un om de afaceri care solicita de la stat o despăgubire de 5 milioane de euro.

Împreună cu fostul vicepreşedinte al ANRP a fost reţinut şi fiul acestuia, Alexandru Cătălin Rădulescu, care ar fi intermediat mita cerută şi primită de tatăl său.

Conform procurorilor DNA, Dumitru Cătălin a pretins în martie 2013, de la un om de afaceri, suma de 1.000.000 euro din totalul de 5.213.222 euro pe care acesta ar fi urmat să îl încaseze de la ANRP ca urmare a unei executări silite. În schimbul banilor, Dumitru, la vremea respectivă vicepreşedinte al ANRP a susţinut că îşi va încălca atribuţiile de serviciu legate de procedurile administrative pe care această persoană, titular al unui drept litigios, le avea în derulare cu ANRP, independent de executarea silită, arată DNA într-un comunicat public.

Vicepreşedintele ANRP a primit mită prin fiul său, Dumitru Rădulescu Cătălin –Alexandru, echivalentul sumei de 1.000.000 euro, în scopul arătat mai sus”, susţine DNA.

Procurorii DNA mai arată că fostul vicepreşedinte ANRP a încercat să disimuleze mita printr-un contract de împrumut încheiat între rudele sale şi omul de afaceri. Ulterior, pentru ca urma banilor să se piardă, Cătălin Dumitru a cumpărat pe numele fiilor săi maşini de lux şi imobile.

Omul de afaceri care l-a mituit pe Dumitru a mai dat, conform DNA, alţi aproape 450.000 euro către alte două persoane - Bran Daniel Marin şi Dragoş Vasile Nicolae - care i-ar fi promis acestuia că îl vor determina pe vicepreşedintele ANRP să îi aprobe despăgubirea de 5 milioane euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor