Un lider crestin trimis in lagar de munca in China

Un lider crestin protestant, apartinand unei biserici protestante interzise de China, a fost condamnat la doi ani de "reeducare prin munca", o masura menita sa continue campania de persecutie a regimului comunist impotriva bisericilor crestine.

In China atat Biserica Romano-Catolica, cat si multe alte congretatii crestine sunt in prezent interzise. De fatada, pentru a arata comunitatii internationale ca Beijing-ul sustine libertatile religioase, cu mai multi ani in urma, Partidul Comunist a inventat "Biserica Patriotica" o organizatie care arata asemenea Bisericii Romano Catolice, dar care isi unge proprii cardinali si episcopi, cu binecuvantarea Partidului Comunist. Aceasta nu recunoaste autoritatea papala.

Toate celelalte biserici crestine sunt in general sanctionate si interzise.

China Aid Association a declarat ca pastorul Shi Enhao, vicepresedinteleAliantei Chineze pentru Bisericile de Acasa (o uniune a bisericilor interzise in China), in varsta de 55 de ani, a fost arestat in provincia estica Jiangsu pe 21 iunie. Shi a fost condamnat in weekend pentru "organizarea ilegala de spatii pentru intalnirile religioase", fortandu-l sa isi paraseasca nevasta si mama de 86 de ani, care are nevoie de ingrijire continua.

Condamnarea sa la doi ani de lagar de munca, ca si a altora, s-a facut de fapt printr-o hotarare la recomandarea politiei si poate fi extinsa dincolo de cei doi ani obisnuiti. Nu a existat niciun proces sau procedura juridica.

Sentinta lui Shi a fost ultimul incident dintr-o serie de incercari agresive din partea regimului chinez de a prelua controlul asupra crestinilor in China.

Bisericile underground din China inlocuiesc treptat bisericile conduse de guvern din intreaga tara, iar noul secretar al problemelor religioase din China cauta acum "sa infranga si sa distruga toate bisericile underground si sa le aduca sub controlul guvernamental", a declarat un membru al unei biserici underground in mai.

In China continentala, credinciosii crestini sunt "legali" doar daca aleg sa se inchine la Biserica Patriotica "Sfanta Treime" aprobata de stat, care tinteste sa "uneasca protestantii din tara sub conducerea Partidului Comunist Chinez si a guvernului pentru a contribui la socialismul natiunii", asa cum declara regimul de la Beijing.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe