Un clip video surprinde momentul în care milioane de furnici s-au adunat pentru a ataca un cuib de viespi [video]

Cuib de viespi atacat de furnicile-legionar
Cuib de viespi atacat de furnicile-legionar (captură video)

Furnicile-legionar, cunoscute şi sub numele de marabunta, diferă de alte specii de furnici pentru modul în care acţionează şi pentru câteva caracteristici speciale: acţionează precum nişte legionari sau soldaţi dintr-o unitate specială, au un comportament agresiv prădător, caracter nomad şi, prin incursiunile lor în grupuri cuprinzând între 100.000 – 2.000.000 de membri, pot provoca daune mari. Pot forma coloane de până la 20 de metri lăţime şi 200 de metri lungime, intrând într-o zonă şi atacându-şi prada în masă.

O caracteristică specială a acestor furnici este că nu îşi construiesc locuri permanente. Căminele temporare sunt făcute tot din propriile trupuri, fiecare furnică agăţându-se de cealaltă cu ajutorul ghearelor sau a fălcilor puternice.

Un clip video larg răspândit pe reţelele sociale, atribuit utilizatorului brazilian Francisco Boni, surprinde momentul şocant când milioane de furnici-legionar construiesc o punte pentru a ataca un cuib de viespi.

Boni a relatat că „în astfel de atacuri, în general, viespile scapă şi furnicile nu pleacă până când fagurele nu este complet gol, luând larve, pupe, ouă şi viespile care nu au reuşit să scape“.

(Screenshot via Twitter)

Postarea pe Twitter şi clipul video au generat un mare entuziasm în rândul multor utilizatori nu numai pentru scena spectaculoasă dar, de asemenea, pentru a cunoaşte şi a răspunde la multe dintre întrebările pe care le-au indus imaginile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură