Trucuri utile pentru curăţarea casei folosind sarea (video)

Un utilizator de YouTube a realizat un videoclip cu şapte trucuri foarte utile pentru curăţarea casei, folosind sarea în diverse moduri foarte interesante.

Sarea, un aliat valoros pentru gospodărie
Sarea, un aliat valoros pentru gospodărie (rimedinonna.com)

Sarea a fost întotdeauna o materie primă foarte importantă. Acum, că nu mai este la fel de importantă ca pe vremuri, o folosim pentru a da gust alimentelor, dar este, de asemenea, un aliat valoros pentru gospodărie.

Nu se ştie cine şi în ce împrejurări a folosit sarea prima dată, dar din timpuri străvechi se ştie că omenirea a fost preocupată de obţinerea sării.

Din cele mai vechi timpuri, românii şi-au întâmpinat oaspeţii cu pâine şi sare, simbol al belşugului şi al bucuriei de a gusta roadele muncii. Fenicienii au fost primii neguţători care aprovizionau cu sare popoarele ce locuiau în jurul Mării Mediterane. Egiptenii preţuiau atât gustul sării, cât şi proprietatea acesteia de a realiza conservarea corpurilor ce urmau a fi mumificate (ei foloseau sarea la îmbălsămarea corpurilor, pe care le depuneau mai întâi, vreme de mai multe zile, într-o baie de sare). Importanţa sării a fost recunoscută şi de romani care au numit-o ''harul pământului''.

Învăţatul Pliniu cel Bătrân vorbeşte în lucrările sale de felul cum obţinea sarea din apa mării prin evaporare. Soldaţii romani primeau în fiecare lună pe lângă o sumă de bani şi câte un săculeţ cu sare. De aici derivă cuvântul ''salarium'' care cu timpul şi-a schimbat sensul. Triburile de indieni din America de Nord cunoşteau cu mult înainte de venirea europenilor procedeul de extragere a sării din apa lacurilor, prin evaporare.

Africa este un continent care posedă puţine zăcăminte de sare. La unele triburi din Africa pentru o farfurie de sare se obţineau două de grâu. În Etiopia printre lucrurile de preţ care figurau pe lista de zestre a fetelor din unele triburi erau menţionate şi câteva oale cu sare. Totuşi, nu toate popoarele preţuiesc sarea. Există două popoare care nu au cunoscut niciodată gustul sării şi au respins-o cu înverşunare: eschimoşii din părţile nordice ale Canadei care nu-i simt lipsa şi indienii din părţile sudice ale continentului american ce o înlocuiesc cu fierturile lor din cenuşă pe care o găsesc mai gustoasă decât sarea.

Sarea este într-adevăr incredibil de versatilă!

Ei bine, după cum probabil ştiţi deja, sarea poate fi folosită pentru o mulţime de lucruri: poate fi folosită ca remediu natural împotriva furnicilor (presărată pe marginea ferestrelor, devine o excelentă barieră anti-furnici), apa sărată este un exfoliant natural puternic (are efect de lifting şi reduce stratul de grăsime de pe piele), în bucătărie sarea în bucate este de nelipsit, dar, de asemenea, poate curăţa faianţa şi chiar să topească gheaţa.

Sarea poate, de asemenea, stinge flăcările, desfunda chiuveta, ajuta la eliminarea grăsimii de pe crătiţi şi oale.

Un utilizator de YouTube a realizat un videoclip interesant cu şapte trucuri foarte utile pentru curăţarea casei, folosind sarea în diverse moduri foarte interesante. Ai o maşină de călcat murdară? Curăţ-o cu sare! Un ou a căzut pe podea? Curăţă cu sare!

Priviţi aceste sfaturi, s-ar putea ca într-adevar să vă fie utile.