Un avocat spune că Mubarak a murit în 2004 şi că instanţa judecă o sosie a sa

Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak.
Fostul presedinte egiptean, Hosni Mubarak. (Torsten Leukert-Pool / Getty Images)
Epoch Times România
04.08.2011

Un avocat care a participat la prima zi a procesului fostului preşedinte egiptean a strigat că Hosni Mubarak a murit în 2004 şi că instanţa judecă o sosie a sa.

Avocatul Hamed Siddik a adăugat că este vorba de o conspiraţie din partea SUA şi Israelului şi a cerut teste ADN care să îi dovedească teoria.

Siddik ar fi sesizat şi în 2004 instanţa privind acest caz.

Procesul lui Hosni Mubarak a început miercuri, la ora 11.00, la Cairo, într-o aulă a Academiei de Poliţie, fostul preşedinte egiptean asistând la audieri aşezat pe o targă, în spatele unei cuşti cu gratii special amenajate.

Mubarak, fostul ministru de interne şi şase adjuncţi ai acestuia sunt acuzaţi de uciderea a sute de protestatari în timpul revoltelor din februarie. Mubarak şi cei doi fii ai săi sunt acuzaţi şi de corupţie.

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak şi fiii săi, Alaa şi Gamal, au pledat "nevinovat" faţă de acuzaţiile de corupţie şi de ordonare a uciderii a sute de protestatari în timpul revoltelor din februarie, în prima zi a procesului lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor