Un avion se prăbuşeşte peste o brutărie din Bogota. 5 morţi şi mai mulţi răniţi

Cel puţin 5 oameni au murit după ce un avion de capacitate mică s-a prăbuşit peste o brutărie din capitala columbiană Bogota. Este cel de-al treilea accident aerian în ultimele 3 luni, ceea ce generează temeri în legătură cu industria aviatică a ţării.
Pompierii sting un incediu produs la o brutărie din Bogota, după ce un avion de capacitate mică s-a prăbuşit peste ea, Columbia, 18 octombrie 2015.
Pompierii sting un incediu produs la o brutărie din Bogota, după ce un avion de capacitate mică s-a prăbuşit peste ea, Columbia, 18 octombrie 2015. (Captură Foto)

La aproximativ 90 de secunde după ce a decolat de pe aeroportul El Dorado din Bogota, un avion de capacitate mică s-a prăbuşit în cartierul rezidenţial Engativa din capitala columbiană, a declarat Edgar Sanchez, directorul aviaţiei civile din Columbia.

Avionul, de tipul Beechcraft 60 G, s-a prăbuşit peste o brutărie, pilotul şi toţi cei 3 pasageri aflaţi la bord pierzându-şi viaţa, a adăugat Sanchez.

Totodată, accidentul a mai provocat moartea unei persoane şi rănirea altor şapte, aflate în brutărie în momentul incidentului.

“Până acum s-au înregistrat şapte răniţi, care sunt trataţi în spital”, anunţă o declaraţie din partea primarului Bogotei.

Una dintre victime era o fetiţă de 12 ani, care a suferit arsuri. Cel puţin doi dintre răniţi se află în stare critică, potrivit rapoartelor.

Avionul se îndrepta spre aeroportul Guaymaral, situat la aproximativ 20 km de Bogota.

Acesta este cel de-al treilea accident de acest tip din ultimele 3 luni, declanşând temeri în legătură cu industria aviatică a ţării.

În luna august, un avion de capacitate mică s-a prăbuşit în oraşul Cajica, situat la aproximativ 50 km de capitala columbiană, ucigând 3 oameni, conform Associated Press.

Un alt avion s-a prăbuşit pe o autostradă în luna octombrie, accidentul soldându-se cu moartea celor trei persoane aflate la bord.