Un anonim a plătit şaizeci de camere de hotel pentru oamenii străzii surprinşi de gerul polar din SUA

O parte a USA se confrunta cu un vortex polar care a paralizat viaţa oraşelor din vestul Americii.
O parte a USA se confrunta cu un vortex polar care a paralizat viaţa oraşelor din vestul Americii. (screenshot Youtube)

O parte a SUA se confruntă cu un vortex polar care a paralizat viaţa oraşelor din vestul Americii. Iar moartea albă şi-a luat şi ea nemiloasă obolul: cel puţin 21 de persoane au murit ucise de gerul năprasnic.

În Chicago însă, temperaturile ajunse la -30oC, au făcut mai puţine victime. Asta şi pentru că un binefăcător anonim a salvat viaţa a peste o sută de oameni ai străzii. Cum? Prin intermediul primăriei, a intervenit plătind 60 de camere de hotel, în care cei lipsiţi de adăpost să poată fi cazaţi până la trecerea frigului napraznic.

Oamenii străzii fuseseră cazaţi temporar într-un fel de campus improvizat, amenajat de organizaţia non-profit Armata Salvării. Şi tot aici le fuseseră aduse circa o sută de butelii de propan. Problema a apărut atunci când, cu câteva zile în urmă, una dintre aceste butelii donate de către cetăţeni, a explodat, riscând să producă un masacru.

Din cauza pericolului de incendiu însă, cortul în care fuseseră cazaţi temporar a fost sechestrat, iar bieţii oameni s-au regăsit în stradă şi fără o sursă de căldură lângă care să îşi petreacă noaptea.

Salvarea lor a venit însă din partea unei persoane ce a dorit să îşi păstreze anonimatul. Ea a contactat primăria şi a plătit din propriul buzunar 60 de camere de hotel în care oamenii străzii să fie găzduiţi.

Dupa o serie de "investigaţii", s-a descoperit numele binefacătorului: este vorba despre Candice Payne, în varstă de 34 de ani, din Chicago. Iar cele 60 de camere de hotel, pe care aceasta le-a plătit din buzunarul propriu, au adapostit circa 120 de oameni fără adăpost.

Gestul ei nu a rămas însă singular, căci aflând despre generozitatea femeii, foarte mulţi oameni au început să se implice făcând donaţii şi căutând soluţii pentru adăpostirea celor ce de obicei sunt nevoiţi să trăiască pe stradă.

Un exemplu impresionant l-a dat Khloe Thompson, o fetiţă în vârstă de doar 11 ani, care, lansând o campanie de strângere de fonduri pentru ajutorarea celor în impas, a reuşit să depăşească deja impresionanta sumă de 50.000 de dolari.

Valului de frig nemilos ce a cuprins vestul Americii pare că îi va lua locul o vreme asemănătoare primăverii, iar specialiştii preconizează asta chiar pentru începutul săptămânii viitoare.

La câteva zile după aceste condiţii meteo arctice, se aşteaptă ca temperaturile să urce până la 26oC în unele regiuni. Experţii atenţionează asupra faptului că dezgheţarea rapidă va fi fără precedent şi ar putea aduce cu sine o altă serie de probleme grave: conducte sparte, ieşirea râurilor din albie, inundaţii şi surparea drumurilor.

Cât despre frigul actual, theguardian.com anunţă că în ultimele 2 zile, cel puţin 144 de persoane din Illinois au cerut asistenţă medicală spitalelor, pentru leziuni provocate de frig. Cele mai multe cazuri erau de hipotermie sau degerături.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură