Un an nou, o nouă persoană: Trei paşi simpli pentru o viaţă mai sănătoasă

Pentru a vă ţine hotărârile, trebuie sa fiţi clari ce vreţi, de ce vreţi şi ce trebuie să faceţi pentru ele
Pentru a vă ţine hotărârile, trebuie sa fiţi clari ce vreţi, de ce vreţi şi ce trebuie să faceţi pentru ele (Benjamin Chasteen / The Epoch Times)

Sunteţi gata să intraţi în faza "un an nou, o nouă persoană"? Eu chiar sunt, aceasta fiind prima dată după o lungă perioadă de timp. De ce? Pentru că în luna decembrie am început să trasez exact ce vreau să schimb din viaţa mea în noul an.

Mi-am dat seama că abilitatea de a mă recrea în mod magic peste noapte pur si simplu nu există. Schimbarea necesită timp, angajament şi un plan pe care îl pot respecta pentru tot restul vieţii mele.

De exemplu, încerc din greu să mă organizez corespunzător din punct de vedere financiar. Când trebuie să-mi plătesc impozitele, întotdeauna mă simt frustrat din cauza dezorganizării mele financiare şi a lipsei de pregătire.

Imaginaţi-vă situaţia în care ar trebui să mă confrunt cu un audit sau dacă afacerea mea s-ar extinde brusc. Lipsa mea de organizare financiară m-ar putea costa mii de dolari.

Am încercat şi anterior să îmi organizez banii, cumpărând cărţi despre bazele bugetului şi apelând la software-uri, cum ar fi Mint.com, Outright şi Quicken.

Apoi mi-am dat seama că tratam disperarea mea financiară similar cu dorinţa mea disperată de a slăbi din trecut. Mi-am cumpărat cărţi despre diete, am studiat nutriţia şi am încercat o varietate de programe de exerciţii fizice şi dieta, dar în final nu le-am urmat până la capăt.

Abia când mi-am schimbat fundamental mentalitatea despre alimente, exerciţii fizice şi corpul meu, am reuşit să aplic informaţiile valoroase care mi se potriveau.

În plus faţă de schimbarea mentalităţii mele, am descoperit o modalitate de a mânca ce m-a ajutat să slăbesc şi cu care aş putea trăi permanent.

Deveniţi motivaţi

Prima schimbare are de a face cu motivaţia.

Dacă aveţi stabilit un anumit obiectiv şi doriţi să-l urmaţi, găsiţi motivaţia necesară urmării lui - chiar şi atunci când nu aveţi chef - şi faceţi faţă consecinţelor, dacă se va întâmpla să nu vă atingeţi obiectivul.

Vreau să fiu mai organizat din punct de vedere financiar, deoarece aceasta înseamnă că voi fi mai responsabil faţă de afacerea mea şi familia mea. Aceasta este o valoare foarte importantă pentru mine. Îmi spun că dacă nu devin mai organizat, risc să pierd bani şi nu voi mai putea să îmi menţin stilul actual de viaţă.

Să presupunem că obiectivul dvs. este de a deveni sănătos prin slăbire. Dacă nu îl veţi urma şi vă veţi păstra excesul de greutate, ar trebui să vă gândiţi la modul în care acest lucru vă va afecta pe dvs şi pe oamenii din jurul dvs.

Dacă nu trataţi cu seriozitate slăbitul, vă puteţi trezi cu boli de inimă, diabet sau cancer. Dar chiar înainte ca aceste boli să se manifeste, este posibil să suferiţi de oboseală, indigestie, lipsă de vitalitate şi irascibilitate.

Dacă totuşi vă veţi urma obiectivul, care va fi rezultatul cel mai important pentru dvs? Acesta poate varia între pace sufletească, mai multă încredere, mai multă energie şi mai puţin stres. Gândiţi-vă la ce este cu adevărat important pentru dvs în atingerea obiectivelor stabilite.

Plănuiţi

Odată ce ştiţi exact ce vă doriţi şi de ce este acel lucru important pentru dvs, plănuiţi modul în care vă veţi atinge obiectivul.

De exemplu, pentru a deveni mai sănătos prin slăbit, creşteţi cantitatea de legume pe care o mâncaţi. Scădeţi încet cantitatea de alimente procesate şi cereale pe care o mâncaţi şi numărul de calorii pe care le consumaţi.

Planificaţi ce alimente sănătoase veţi mânca în mod regulat, umpleţi-vă cămara şi frigiderul cu aceste alimente şi păstraţi bucătăria curată şi bine aprovizionată pentru a vă asigura că faceţi alegeri sănătoase.

Înainte de a vi se face foame, decideţi ce veţi mânca atunci când sunteţi flămând, astfel încât să fiţi bine pregătiţi în a urma dieta.

Dacă alegeţi să faceţi fitness, cercetaţi cu atenţie programul dvs. şi decideţi când ar fi un moment bun ca să faceţi exerciţii. Notaţi-vă orele de exerciţii în calendarul dvs. şi urmaţi-le ca şi când ar fi programări la doctor sau rezervări pentru cină.

Luaţi-vă un angajament

Mi-am luat următorul angajament în privinţa banilor: De fiecare dată când voi câştiga bani, îi voi înregistra într-o foaie de calcul. Apoi, în fiecare lună, voi adăuga acea sumă la venitul meu şi o voi compara cu cheltuielile mele.

Ştiu că nu voi vrea întotdeauna să fac acest lucru, dar dacă vreau să îmi organizez corespunzător finanţele, trebuie să îmi iau acest angajament. Mi-e foarte clar cum vor fi afectaţi oamenii din viaţa mea şi propria bunăstare de decizia de a fi mai responsabil din punct de vedere financiar.

Deci, în ceea ce priveşte hotărârea de a deveni mai sănătos prin slăbit, gândiţi-vă la ce tip de angajament sunteţi dispuşi să vă luaţi. Poate să fie vorba de limitarea consumului de alcool şi de zahăr la ocazii speciale sau în weekend.

Poate să fie vorba de adăugarea a încă trei porţii de legume proaspete la dieta dvs zilnic, de a nu mânca atunci când nu vă este foame, sau de a face exerciţii timp de 15 - 30 de minute în fiecare zi.

Gândiţi-vă la consecinţe dacă nu veţi respecta angajamentul luat.

Este posibil să nu aveţi întotdeauna chef să faceţi tot ceea ce este nevoie pentru a vă atinge obiectivele, dar pentru a face o schimbare trebuie să vă luaţi un anumit angajament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură