UDMR susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.09.2015

UDMR va susţine moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta, iniţiată de liberali, dar decizia formală se va lua luni în grupurile parlamentare reunite ale Uniunii, a anunţat miercuri, după o întâlnire cu şefii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintele formaţiunii, Kelemen Hunor, informează Agerpres.

Liderul UDMR a precizat că astăzi a avut loc o primă discuţie cu liberalii pe tema moţiunii de cenzură, precum şi pe tema situaţiei de la Televiziunea Română, însă vor mai urma şi altele în zilele următoare.

"Moţiunea de cenzură - un instrument politic şi este foarte bine să fie folosit în fiecare sesiune parlamentară. Rămâne, cel puţin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie iniţiată această moţiune acum sau peste două trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziţie şi aproape sigur că se va comporta ca o formaţiune politică în Opoziţie, sigur că nu va vota împotriva moţiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei, marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formaţiuni politice în Opoziţie.

Ne interesează, şi asta am spus colegilor de la PNL, dacă cumva acest guvern pică sau premierul Victor Ponta face un pas înapoi trebuie să ştim ce vor să facă mai departe. Este un lucru poate mai important decât soarta moţiunii de cenzură pentru că este o perioadă limitată până la alegerile parlamentare. Trebuie să vedem proiectele, programul politic pentru această perioadă şi despre acest lucru trebuie să vorbim la următoarea întâlnire, nu despre altceva", a declarat Kelemen Hunor.

Şeful UDMR a anunţat că o decizie oficială cu privire la votul formaţiunii va fi luată luni la şedinţa grupurilor reunite ale Uniunii. Pe de altă parte, politicianul a evidenţiat că, dacă dacă actuala coaliţie îl susţine pe premierul Victor Ponta moţiunea nu are nicio şansă să treacă.

"Nu avem voturile necesare fără ajutorul unora din coaliţia actuală de a da jos Guvernul", a precizat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR este interesat să intre în prezent la guvernare, Kelemen Hunor a replicat că acest aspect nu a fost discutat cu PNL şi că este prematură o astfel de chestiune. În ceea ce priveşte programul de guvernare al PNL este unul convingător, şeful UDMR a remarcat că este unul pe patru ani iar, în cazul în care formaţiunea sa va ajunge la guvernare, va veni cu un program pe un an.

Ce-a de-a patra moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta, intitulată "Alege între România şi Ponta, un premier compromis. Demite-l pe VVictor Ponta", este citită miercuri în Parlament. Dezbaterea va avea loc marţea viitoare în plenul reunit al celor două Camere.

Pentru ca moţiunea să îşi îndeplinească scopul, liberalii au nevoie de voturile a cel puţin jumătate plus unu din numărul total de parlamentari, respectiv 278 de voturi.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor