Turcan: PSD - atacuri la instituţii, la preşedinte, intensificarea campaniei anti-DNA şi a presei

PSD încearcă să sugereze că este o conspiraţie împotriva lor în dosarul "Belina" şi să blocheze ancheta procurorilor, a atras un semnal de alarmă fosta şefă PNL, Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

În statele democratice demisia nu înseamnă acceptarea vinovăţiei, ci să scoţi funcţia pe care o ocupi din controversa publică, a atras atenţia marţi, pe pagina sa de socializare, prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan, în contextul scandalului "Belina" care a inflamat opinia publică şi a pus pe jar PSD.

"Toată afacerea Belina arată cât de sus s-au aflat pe agenda PSD interesele personale şi nu interesul public. Acest caz transmite ideea că dacă la mijloc este un interes personal, lucrurile se rezolvă foarte rapid. Haideţi să ne uităm câte administraţii ar avea nevoie, pentru investiţii, pentru interesul public, de terenuri aflate în proprietatea statului. Pentru cele mai multe, obţinerea lor e aproape o misiune imposibilă. Eu nu mă pronunţ pe fondul anchetei, nu ştim unde va duce. E clar însă că se operează cu două standarde. Pentru românii care nu au pile la PSD lucrurile sunt dificile, pentru cei cu pile la PSD lucrurile sunt foarte simple", a declarat Raluca Turcan.

Potrivit fostei şefe PNL, cele două doamne ministru vizate de procurorii DNA, Sevil Shheideh şi Rovana Plumb, sau chiar liderul PSD Liviu Dragnea trebuie să ia aminte că art 16 din Constituţie e foarte clar: nimeni nu e mai presus de lege. Ori, ceea ce face PSD acum este un zid de protecţie politică - încearcă să sugereze că este o conspiraţie împotriva lor şi să blocheze ancheta procurorilor.

"În statele democratice demisia nu înseamnă acceptarea vinovăţiei ci să scoţi funcţia pe care o ocupi din controversa publică. Din această perspectivă era cel mai firesc gest să-şi fi înaintat demisia. Faptul că ei încearcă să joace totul politic nu poate să aducă ceva bun pentru că se deschide calea unei escaladări politice: atacuri la instituţii, intensificarea campaniei anti-DNA care este vizibilă pentru toată lumea de bună credinţă, atacul la adresa Preşedintelui României, a presei. A oricărui om de bună credinţă care doar îndrăzneşte să spună că procurorii trebuie să-şi facă treaba", a precizat Raluca Turcan.

În opinia prim-vicepreşedintelui PNL, până la emiterea unei sentinţe de condamnare, orice om politic sau nepolitic, indiferent de partid este nevinovat.

"Este prezumţia de nevinovăţie care se aplică tuturor. Dar PSD trebuie să lase instituţiile să-şi facă datoria. Cel mai grav este că atunci când cineva îndrăzneşte să facă o anchetă, încep să destructureze tot: justiţia, instituţii ale statului, mediul de afaceri, presa, companiile de stat. Corect este să lăsăm să vedem ce fac instituţiile din justiţie. Condamnările se fac în instanţă", a conchis Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne