Tudose: Trebuie să implementăm impozitul pe gospodărie dacă vrem să fim şi noi o ţară civilizată

Impozitul pe gospodărie nu va fi implementat acum, pentru că "nu suntem pregătiţi", însă Guvernul nu renunţă la acest deziderat.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (România Curată)

Deşi nu este momentul potrivit pentru implementarea impozitului pe gospodărie, pentru că "nu suntem pregătiţi acum", acest nou sistem de taxare rămâne însă pe masa discuţiilor, a anunţat marţi seară, la Realitatea TV, prim-ministrul Mihai Tudose.

"Nu am spus că se renunţă, nu este momentul, nu suntem pregătiţi acum, dar va trebui să lucrăm foarte bine la implementarea acestui tip de impozitare, şi din punct de vedere al structurii statului, fiindcă este nevoie şi de o componentă tehnică, şi din punct de vedere al infrastructurii umane, cu acei consultanţi fiscali. Este foarte greu să presupunem noi acum că toată populaţia României va şti cum să completeze aşa ceva, cum să se folosească de acest sistem, cum să-şi facă deduceri în acest sistem. Dar vor fi acei consultanţi fiscali care asta vor face, vor fi pregătiţi", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Când va fi introdus? Premierul a evitat să dea un răspuns concret.

"O fi un an, ar fi doi, ar fi trei, asta este o ţintă spre care trebuie să ne îndreptăm dacă vrem să fim şi noi o ţară normală, civilizată. Pe lângă lucrurile care ţin de Guvern, va trebui să lucrăm foarte mult şi la ceea ce înseamnă acceptarea acestui sistem şi înţelegerea acestui sistem de către populaţie şi a faptului că acest sistem este de fapt un bine pentru oameni, pentru familie, pentru gospodărie", a explicat Tudose.

În acelaşi timp, premierul a susţinut că toate modificările în domeniul fiscal avute în vedere vor fi bine pregătite şi anunţate din timp.

"Întotdeauna fiscalitatea se adaptează, dar nu vor fi adaptări forţate, peste noapte, să le aflăm de la dumneavoastră de la televizor, de azi pe mâine. Vor fi anunţate, avem o lege în care avem şase luni de predictibilitate. Dar în ceea ce înseamnă povară fiscală pe agenţii economici sau povară fiscală pe români, nu va fi aşa ceva. Nu vor fi decât măsuri care să impună o disciplină financiară", a afirmat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne