Tudose, o nouă mutare: Un fost informator al Securităţii, numit în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici

Premierul Mihai Tudose a numit în fruntea Agenţiei Funcţionarilor Publici un fost informator al Securităţii, apropiat de Darius Vâlcov, "eminenţa cenuşie" din spatele programului de guvernare PSD.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Obiectiv Vocea Brailei)

Premierul Mihai Tudose l-a înlocuit pe şeful Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, Cristian Vasile Bitea, numit de Sorin Grindeanu, cu un fost prefect din Olt şi angajat al lui Darius Vâlcov pe vremea când era primar al Slatinei, Leonid Moisiu, relatează News.ro.

Potrivit CNSAS, Moisiu a fost recrutat de Securitate pe vremea când era militar în termen, sub numele conspirativ "Ştefănescu" şi "Sergiu" şi s-a ocupat de supravegherea studenţilor români şi străini. A fost abandonat din reţea la finalul anului 1986. CNSAS a stabilit însă că nu i se poate atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securităţii, având în vedere tipul de informaţii pe care le-a furnizat fostei structuri.

Moisiu a ocupat funcţia de prefect al judeţului Olt, numit în funcţie, potrivit presei locale, la propunerea lui Darius Vâlcov. Ulterior, el a fost director executiv al Primăriei Slatina, angajat de primarul Vâlcov.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne