USR: Alexandria lui Dragnea devine un fel de Scorniceşti. Zeci de milioane de euro irosiţi pe stadioane omagiale

Cheltuirea a zeci de milioane de euro pentru modernizarea stadioanelor din Alexandria şi Craiova ar fi cadouri politice făcute liderilor PSD Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu, susţin reprezentanţii USR.
Adrian-Claudiu Prisnel
Adrian-Claudiu Prisnel (USR)

USR îşi exprimă revolta faţă de propunerea Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) de a se aloca prin Compania Naţională de Investiţii, circa 40 de milioane de euro pentru stadioanele din Alexandria şi Craiova. Alocarea ar urma să fie făcută în condiţiile în care cheltuielile totale ale statului cu investiţiile, din buget şi din fonduri UE, au fost, în primele cinci luni ale anului, de doar 4,1 mld. lei, în scădere cu 54% faţă de 2016.

"USR consideră că cheltuirea a zeci de milioane de euro de către Sevil Shhaideh pentru modernizarea stadioanelor din Alexandria şi Craiova ar fi cadouri politice făcute liderilor PSD Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu.

USR caracterizează ca ridicolă motivaţia pentru care MDRAP vrea să acorde 12 milioane de euro pentru modernizarea stadionului din Alexandria: aceea că ar fi de primă necesitate, întrucât cluburile locale de fotbal au experienţe notabile şi că, astfel, se va crea un adevarat pol cu caracter sportiv în Municipiul Alexandria. Ultima performanţă notabilă a echipei locale FCM Alexandria este câştigarea campionatului judeţean de fotbal şi promovarea în Liga a treia", transmit reprezentanţii Uniunii Salvaţi România, în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Potrivit deputatului USR de Dolj Adrian Prisnel, banii alocaţi pentru stadionul din Craiova sunt meniţi să repare greşelile de proiectare:

"Acesta nu îndeplineşte nici standarde UEFA, nici standarde de siguranţă ale ISU şi nici pe cele de rezistenţă geotehnică şi de vânt, deşi studiul de fezabilitate a costat probabil milioane de euro, suma totală fiind necunoscută, pentru că nu este publică”, afirmă Adrian Prisnel.

"Alexandria lui Liviu Dragnea devine un fel de Scorniceşti. Sevil Shhaideh vrea să îi ridice şefului iubit un stadion de 12 millioane de euro. Casa Poporului e desuetă, acum se poartă stadioanele. Şi oricum se ştie că Alexandria a devenit un fel de Copacabana a României! Liviu Dragnea şi-a mutat banii furaţi în Brazilia şi aduce Brazilia la Teleorman. E un schimb corect. Zeci de milioane de euro sunt irosiţi pe stadioane omagiale pentru tăierea panglicilor în loc să fie investiţi în dezvoltarea României. În ritmul ăsta, Dragnea şi guvernul lui ne aruncă direct în recesiune”, a declarat Adrian Prisnel, deputat USR de Dolj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne