Tudose dă cărţile pe faţă: Lucrurile au derapat. Situaţia e ca în Guvernul Grindeanu, numai că pe dos

Premierul Mihai Tudose ameninţă că îşi dă demisia dacă liderul PSD Liviu Dragnea nu va fi de acord cu remanierea a cinci miniştri, printre care şi favorita sa Sevil Shhaideh.
Premierul român Mihai Tudose
Premierul român Mihai Tudose (Getty Images)

Premierul Mihai Tudose vrea să remanieze cinci miniştri, iar dacă PSD-ul condus de Liviu Dragnea nu va accepta acest lucru este pregătit să facă un pas în spate şi să plece din fruntea Guvernului. Pe lista neagră sunt cinci miniştri, dintre care trei au probleme penale.

"Ştiţi foarte bine: doamna de la Fonduri Europene (Rovana Plumb - n.r.), doamna de la Investiţii Publice (Sevil Shhaideh - n.r.) apoi mai e şi relaţia cu Parlamentul (Viorel Ilie - n.r.). Şi mai am doi colegi pe care îi voi ruga să părăsească Guvernul din cauza lipsei de performanţă", a declarat luni seară, la Realitatea TV, prim-ministrul Mihai Tudose.

Unul dintre cei "doi colegi" vizaţi de remaniere pare se să fie ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, premierul fiind nemulţumit de ceea ce se întâmplă cu autostrăzile, CNAIR, CFR sau Tarom.

Întrebat dacă îşi va da demisia în cazul în care partidul nu va accepta remanierile, Tudose a dat de înţeles că nu: "Nu pot să merg cu ceva despre care se spune că nu merge. Nu pot să merg cu ceva despre care eu cred că nu merge. E un partid care a avut un program electoral care m-a investit şi pe mine. Înţeleg că este un program politic".

Relaţia cu Dragnea şi Partidul

"Faţă în faţă nu mai ştiu (de când nu am mai vorbit cu Dragnea - n.r.). Personal, cred că joi pe telefonul meu şi am mai avut o discuţie duminică după-amiază, dar pe telefonul unui coleg. Aş spune că unele lucruri au derapat. Încercăm mâine (marţi - n.r.) să găsim o soluţie. Dacă nu găsim soluţia, va trebui să luăm nişte măsuri", a precizat Tudose.

Întrebat dacă se aşteaptă la o eventuală reacţie a colegilor din PSD asemănătoare cu aceea pe care au avut-o în cazul lui Sorin Grindeanu, prim-ministrul a replicat:

"În cursul după-amiezii şi serii am avut biroul plin de colegi, de preşedinţi de organizaţie, care au venit să-mi ceară să nu plec. Situaţia poate e un pic ca acum 100 de zile, primele 100 de zile din Guvernul Grindeanu, numai că e un pic pe dos. Atunci, mai multă lume îi cerea să plece. Mie mi-au cerut să nu plec, să nu cumva să plec".

Şeful Executivului a subliniat că are şi anumite nemulţumiri în privinţa implicării partidului în cazul anumitor decizii guvernamentale.

"Mici amănunte, cu ghilimele sau fără, despre nivelul de implicare al partidului în anumite decizii guvernamentale, modul în care se face, le vom discuta mâine şi vom trage concluziile. Dacă lucrurile pot funcţiona altfel, vor funcţiona altfel, dacă nu, e clar că cineva trebuie să plece acasă", a adăugat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne