Tudorel Toader "ar vrea mâine" să fie ridicat MCV

Ministrul PSD al Justiţiei Tudorel Toader s-a declarat optimist că România va reuşi să scape de Mecanismul de Cooperare şi Verificare până în 2019, când ţara noastră va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, autor al recentului proiect ce vizează modificarea Legilor Justiţiei care a inflamat spiritele în ţară, şi-ar dori ca ţara noastră să scape cât mai repede de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) impus de Comisia Europeană.

"Sunt convins că raportul va consemna o evoluţie în îndeplinirea celor 12 recomandări. Punctual, fiecare dintre cele 12 recomandări în cea mai mare parte sunt îndeplinite. Sunt convins că direcţia de acţiune, sub acest Consiliu de management strategic, este cea de îndeplinire a condiţionalităţilor, a recomandărilor", a replicat Tudorel Toader, la o întrebare privind discuţiile purtate la începutul săptămânii cu echipa misiunii de evaluare a Comisiei Europene din cadrul MCV, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, în timpul întrevederilor, au fost purtate discuţii punctuale, "care, pe alocuri, au comportat şi accente diferite".

"Aprecierea mea strict personală este aceea din partea comisiei a unei constatări spre îndeplinirea recomandărilor MCV-ului şi am rămas cu un optimism vizând concluzia finală. Sper ca în 2019, când România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, MCV-ul va fi ridicat" , a explicat Tudorel Toader .

Ministrul Justiţiei "ar vrea mâine" să fie ridicat MCV, dar "până la urmă, este o decizie politică, luată de Comisie, dar decizia politică trebuie fundamentată pe o constatare obiectivă a îndeplinirii acestor recomandări".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne