Tăpălagă denunţă atacurile lui Dragnea la adresa presei: "Din dorinţa de a se profila stăpânul României, se manifestă tot mai agresiv"

Liderul partidului la guvernare şi conducătorul de facto al guvernului încearcă pe toate căile să intimideze jurnalişti independenţi, în mod public şi explicit. În absenţa unor luări de poziţie ferme, România va ajunge curând într-un punct fără întoarcere, avertizează Dan Tăpălagă.
Dan Tăpălagă
Dan Tăpălagă (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liviu Dragnea continuă tot mai înverşunat atacurile la ziarişti independenţi, într-un stil care aminteşte de Turcia lui Erdogan, scrie pe Facebook jurnalistul Dan Tăpălagă, la scurtă vreme după ce liderul PSD l-a atacat public atât pe el cât şi pe Dan Turturică.

"Liderul PSD denunţă un stat paralel format din doi jurnalişti folosind expresia preferată de dictatorul Turciei în războiul lui cu Gullen, în timp ce distrugea democraţia în numele apărării ei. Statul paralel funcţionează doar în mintea domnului Dragnea şi a strategilor care îl învaţă să demonizeze toţi susţinătorii unui sistem de justiţie puternic, independent şi funcţional, să-i discrediteze şi să-i reducă la tăcere cu orice preţ.

De la sfârşitul lunii mai, de când în presă au apărut anchete documentate despre legăturile sale directe şi ale fiului său cu Tel Drum, toate acţiunile şi declaraţiile domnului Dragnea constituie un atentat în crescendo la libertatea de exprimare. Prin atacuri incompatibile cu valorile unui stat membru UE, prin chestionarea surselor de finanţare a unor site-uri şi jurnalişti incomozi pentru domnia sa, liderul PSD aşează România în linie cu Turcia lui Erdogan şi Ungaria lui Orban, ţări în care democraţia se află în gravă suferinţă.

Cei care stau din februarie, de la OUG 13, cu dinţii înfipţi în gâtul justiţiei sunt domnul Dragnea şi PSD. Condamnat deja într-un dosar pentru fapte asimilate corupţiei, judecat în altul pentru complicitate la abuz în serviciu şi la fals, liderul PSD se teme că anchetele DNA din dosarul Brazilia, Teldrum şi Belina vor ajunge la el. Domnul Ponta a declarat public că Liviu Dragnea i-a cerut, din poziţia de vicepremier, să intervină pentru Tel Drum, referindu-se la transferul lacului Belina de la Apele Române la CJ Teleorman. De frica unor noi dosare, din dorinţa de a se profila liderul maxim şi stăpânul României, domnul Dragnea se manifestă tot mai agresiv. Într-una din ultimele ieşiri publice, liderul PSD a ameninţat orice potenţial denunţător care ar putea depune mărturie împotriva sa: "Orice denunţător face o mare greşeală: uită că declaraţiile rămân”, scrie pe Facebook Tăpălagă.

Jurnalistul mai atrage atenţia, în postarea sa că, prin acest tip de atacuri zilnice împotriva puţinelor voci independente din partea puterii, în paralel cu o avalanşă de măsuri economice prin care statul intervine în mod brutal în economie, naţionalizează profiturile companiilor de stat, desfiinţează practic principiul guvernării corporatiste, elimină instituţii independente de verificare şi control, colonizând în forţă toate etajele puterii, democraţia din România se degradează periculos.

Redăm declaraţiile lui Dragnea care au stârnit reacţia lui Tăpălagă:

“ Domnul Turturică se vaită că există un plan pe care l-aş fi gândit eu pentru a distruge instituţiile fundamentale ale statului. Mai era un alt domn, Tăpălagă. Nu prea le-am pronunţat numele până acum. Spunea că stă cu dinţii înfipţi în gâtul nostru. Eu am constat că, în ultimii ani, domnul Tăpălagă şi alţii vor să stea cu dinţii în gâtul justiţiei. Dumnealor au vrut, s-au autodesemnat ca oamenii care vor să coordoneze justiţia. Şi acum mai fac asta, prin tot felul de editoriale şi reportaje. Ceartă judecători, procurori, merg la ambasade, în special la ambasada Statelor Unite, şi se plâng când au o problemă. . Nu îmi dau seama de ce trebuiau să meargă acolo. Se consideră repere morale. Ar fi interesant ca Turturică să explice cum şi-a făcut o casă de 800.000 de euro. (…) Există cred şi o oarecare temere şi supărare şi teama că se clătina de fapt un sistem paralel, un stat paralel. O structură formată din nişte oameni care conduc nişte instituţii şi din nişte oameni care sunt prin diverse alte structuri de presă şi nu numai, care folosesc nişte metode şi au nişte acţiuni foarte aproape de un sistem de poliţie politică. Şi sigur că ei când vorbesc că vrem să clătinăm aceste lucruri la aceste se referă, nu la instituţiile statului. Instituţiile fundamentale ale statului sunt cele pe care vrem să le protejăm, să le întărim şi să le dăm posibilitatea să nu mai fie influenţate într-un mod ocult”, a declarat Dragnea la DC News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne