Trump la Adunarea Generală a ONU. Înfierează globalismul, omite să menţioneze ceva despre UE sau Marea Britanie



Preşedintele american Donald Trump ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU, în New   York, 25 septembrie 2018
Preşedintele american Donald Trump ţine un discurs la Adunarea Generală a ONU, în New York, 25 septembrie 2018 (Bryan R. Smith/AFP/Getty Images)

Discursul preşedintelui american Donald Trump la sesiunea Adunării Generale a ONU a fost marţi un eveniment major, potrivit publicaţiei Kommersant. Liderul american s-a concentrat pe rezultatul eforturilor sale în politica internă şi externă, descriindu-şi strategia ca o respingere a “ideologiei globalismului” şi acceptarea “doctrinei patriotismului”. Divizând lumea în aliaţi (India, Arabia Saudită, Israel şi Polonia) şi adversari (Iran şi Venezuela), Trump a menţionat doar în trecere Rusia.

În plus, preşedintele american s-a lăudat că în mai puţin de doi ani în mandatul său a realizat mai mult decât oricare alt preşedinte din istoria SUA. El a mai discutat despre succesul său într-o manieră care ar fi fost mai potrivită pentru un miting electoral, raportează Kommersant. Între timp, campania pentru alegerile congresionale la mijloc de mandat, care vor avea loc în luna noiembrie în SUA, prinde putere în prezent şi Adunarea Generală a ONU este o bună platformă pentru a prezenta întregii lumii realizările Americii sub conducerea preşedintelui Trump.

Partea cheie a discursului lui Trump a fost aceea că a menţionat o listă de state asupra cărora administraţia SUA plasează o miză specială, şi anume India, Arabia Saudită, Israel şi Polonia. Totuşi, liderul de la Casa Albă nu a discutat despre Uniunea Europeană sau Marea Britanie, aliaţii săi tradiţionali în coaliţia occidentală.

Menţionând Rusia, Trump doar a cerut Germaniei să renunţe la dependenţa de energia rusească. Reprezentanţii delegaţiei germane, care au participat la întâlnire, doar au zâmbit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe