Trump: Fii gata Rusia, rachetele vor fi lansate! Nu ar trebui să fiţi parteneri cu un animal ucigaş

Preşedintele SUA Donald Trump a reacţionat dur, în contextul presupusului atac cu gaz de lângă Damasc, după ce Rusia a anunţat că orice rachetă lansată asupra Siriei va fi doborâtă. Replica Kremlinului nu a întârziat să apară.
Donald Trump
Donald Trump (Chip Somodevilla/Getty Images)

Preşedintele Statelor Unite Donald Trump a avertizat Rusia miercuri, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter, să fie pregătită pentru un atac cu rachete asupra Siriei.

"Rusia promite că va doborî toate rachetele lansate către Siria. Fii gata Rusia, pentru că ele vor veni, drăguţe, noi şi 'inteligente'! Nu ar trebui să fiţi parteneri cu un animal ucigaş care îşi gazează propriii cetăţeni şi se bucură de asta", a scris Trump, reacţie ce vine în contextul presupusului atac cu arme chimice din Siria care ar fi avut loc sâmbătă.

Într-o postare ulterioară pe Twitter, şeful statului american a precizat că relaţiile dintre SUA şi Rusia sunt mai proaste acum decât pe vremea Războiului Rece.

"Relaţia noastră cu Rusia este acum mai proastă decât a fost vreodată, inclusiv în timpul Războiului Rece. Nu există niciun motiv pentru asta. Rusia are nevoie de noi să o ajutăm cu economia, ceva ce ar fi foarte uşor de făcut, şi noi avem nevoie ca toate naţiunile să lucreze împreună. Să oprim cursa înarmării?", a afirmat Trump.

Reacţia Kremlinului a venit la scurt timp după avertismentul lansat de preşedintele SUA.

"Rachetele inteligente ar trebui să zboare în direcţia teroriştilor şi nu în direcţia guvernului legitim, care luptă de mai mulţi ani împotriva terorismului internaţional pe teritoriul său", a scris pe Facebook purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, citată de HotNews.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe