Trump face o vizită-surpriză fanilor aflaţi în faţa spitalului. Media democrată fumegă

Donald Trump salutând mulţimea de suporteri strânşi în faţa spitalului în care este internat
Donald Trump salutând mulţimea de suporteri strânşi în faţa spitalului în care este internat (Alex Edelman/AFP via Getty Images)

Duminică seara, preşedintele Donald Trump a apărut într-un nou videoclip, mulţumind personalului spitalului de la Centrul Naţional Medical Militar Walter Reed. După care, a făcut o vizită susţinătorilor adunaţi în faţa spitalului, într-o maşină oficială, purtând mască.

Preşedintele a afirmat că s-ar putea să „facă o mică surpriză unora dintre marii patrioţi pe care îi avem în stradă”, referindu-se la susţinătorii săi care se adunaseră încă de sâmbătă în faţa spitalului pentru a-l încuraja.

„Sunt pe punctul de a face o mică vizită surpriză”, a spus Trump, adăugând: „Avem un entuziasm cum nimeni nu a mai avut vreodată”.

Trump a fost văzut ulterior în faţa spitalului Walter Reed într-o maşină, făcând semn cu mâna fanilor.

„Am învăţat multe despre COVID ... şi îl am şi îl înţeleg”, a remarcat Trump. „Aceasta este o adevărată şcoală ... nu este şcoala de genul „hai să citim cartea”, a adăugat el.

„Între timp, iubim SUA şi ne place ceea ce se întâmplă”, a adăugat acesta.

Preşedintele transmisese un videoclip în urmă cu aproximativ 24 de ore, în care a vorbit despre starea sa.

„În următoarea perioadă de câteva zile, cred că acesta este adevăratul test, aşa că vom vedea ce se întâmplă în următoarele câteva zile”, a spus Trump în faţa camerei.

Duminică, medicul oficial al lui Trump, Sean P. Conley, declarase că starea lui Trump, care a avut rezultat pozitiv la virusul Wuhan săptămâna trecută, „a continuat să se îmbunătăţească”, iar un alt medic specialist a opinat că preşedintele ar putea reveni la Casa Albă „încă de mâine".

Trump a fost diagnosticat cu virusul Wuhan la sfârşitul săptămânii trecute. Medicii au spus că preşedintele a avut febră mare vineri dimineaţă, dar apoi febra a dispărut.

Conley a părut optimist în prognosticul preşedintelui, spunând că Trump este „bine şi activ”.

Trump foloseşte mai multe medicamente, inclusiv dexametazonă, Remdesivir şi Regeneron, potrivit echipei sale de medici.

Între timp, vicepreşedintele Mike Pence a fost testat la virusul Wuhan de mai multe ori, de fiecare dată rezultatele fiind negative. Un purtător de cuvânt al vicepreşedintelui a declarat pentru The Associated Press că vicepreşedintele şi a doua doamnă, Karen Pence, au avut rezultate negative duminică, la a treia testare în ultimele trei zile.

Datorită stării sănătăţii sale, Donald Trump a avut o expunere media în weekend mult mai mare decât cea a lui Joe Biden, aflat în campanie electorală.

Unii dintre influencerii şi liderii democraţi americani şi-au exprimat dezaprobarea pentru ieşirea lui Trump, pe motiv că ar putea infecta membrii Serviciului Secret care asigură paza preşedintelui.