Trump a ajutat la întocmirea declaraţiei privind întâlnirea fiului său cu o avocată rusă

Casa Albă a recunoscut marţi că preşedintele american Donald Trump a ajutat la conceperea unei declaraţii despre o întâlnire care a avut loc în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 între fiul său şi o avocată rusă.
Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Publicaţia americană Washington Post a precizat luni că Trump i-a sugerat fiului său Donald Trump Jr. să spună presei că întâlnirea s-a concentrat în principal pe adoptarea unor copii ruşi de către cetăţeni americani, deşi anumite emailuri au arătat ulterior că întâlnirea ar fi putut avea ca obiectiv discutarea unor informaţii potenţial dăunătoare pentru rivala democrată a lui Trump, Hillary Clinton.

Sarah Huckabee Sanders, purtătoare de cuvânt a Casei Albe, a declarat că Trump doar “a cântărit situaţia, a oferit unele sugestii, aşa cum face orice tată”.

Ea a adăugat că declaraţia oferită luna trecută de Trump Jr. presei, atunci când a fost dezvăluită pentru prima dată această întâlnire, a fost adevărată şi că nu există “nicio afirmaţie incorectă” în ea.

Incidentul ar putea alimenta asaltul anti-Trump al democraţilor, în frunte cu Hillary, care vor putea susţine că preşedintele încearcă să acopere legăturile membrilor campaniei sale cu un guvern străin – cel al Rusiei – care este acuzat că a încercat să interfereze cu alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Avocatul lui Donald Trump, Jay Sekulow, a respins rapoartele privind incidentul ca fiind “dezinformări”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe