Epoch Times România

Truică, Andronic, fostul consilier al lui Tăriceanu, Marius Marcovici, reţinuţi de DNA

Procurorii DNA au făcut patru reţineri "de marcă" într-un nou dosar vizând retrocedări. Printre cei reţinuţi se numără şi jurnalistul Dan Andronic, acţionarul majoritar al Editurii Evenimentul şi Capital, ce editează cotidianul Evenimentul zilei.
Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)
Loredana Diacu
10.12.2015

Fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică, jurnalistul Dan Andronic, fostul consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu, Marius Marcovici şi directorul firmei Impact, Lucian Mateescu au fost reţinuţi miercuri, de DNA, într-un nou dosar vizând retrocedări ilegale, instrumentat de DNA. Prejudiciul în acest dosar este estimat la 136 de milioane de euro.

În acest dosar ar fi implicat şi prinţul Paul care s-a internat în spital în ziua în care a fost chemat de DNA Braşov la audieri. Potrivit soţiei sale, prinţului i s-a făcut rău pe drum.

Anterior reţinerilor, procurorii au făcut miercuri dimineaţă percheziţii la domiciliul lui Remus Truică şi la alte persoane şi sedii de firme, cei implicaţi fiind ulterior audiaţi ore în şir la sediul DNA Braşov. Potrivit B1 TV, cei patru reţinuţi au ieşit încătuşaţi din sediul DNA.

Remus Truică, personaj implicat şi în dosarul acordărilor ilegale de credite de la BRD este acuzat în acest dosar de dare de mită, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, arată sursa citată. Noul dosar în care acesta a fost reţinut vizează retrocedarea aparent ilegală a unui teren din Capitală.

În ceea ce-l priveşte pe Andronic, la a cărui casă de vacanţă procurorii au efectuat ieri percheziţii, acesta a fost adus la DNA Braşov sub escorta poliţiştilor şi, potrivit Realitatea.net, a declarat presei că în afara faptului că îi cunoaşte pe cei din dosar, de 10-12 ani, altă legătură nu are. Andronic a fost şi el consultant al foştilor premieri Năstase şi Tăriceanu.

Cât despre fostul consilier al lui Tăriceanu, Marius Marcovici, acesta este acuzat că, împreună cu omul de afaceri Remus Truică, directorul Impact Lucian Mateescu şi alţi oameni de afaceri ar fi fost implicaţi în mai multe acte de corupţie. Călin Popescu Tăriceanu a declarat într-o conferinţă de presă că nu l-a cunoscut îndeaproape pe acesta, ci dimpotrivă, Marcovici ar fi lucrat la nivelul Cancelariei guvernamentale şi nu a avut niciun contact cu el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor