Trioul PSD-ALDE-UDMR, cadou substanţial pentru aleşii locali: salarii cu 30% mai mari

Veste bună pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene: PSD, ALDE şi UDMR vor să le majoreze salariile cu 30%.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016.
În Parlament, la votarea bugetului pe 2016. (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Primarii, viceprimarii, preşedinţii şi vicepreşedinţii consiliilor judeţene vor beneficia de o majorare a salariului de 30% graţie unor amendamente depuse de grupurile parlamentare ale PSD, ALDE şi UDMR la Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 9/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaţilor, Adrian Solomon.

"Temeiul este că e anormal ca în administraţia publică locală unii funcţionari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar preşedintele consiliului judeţean, în condiţiile în care responsabilitatea administrativă, politică şi judiciară se răsfrânge asupra aleşilor şi nu asupra funcţionarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanţei 2 prin care se măreau salariile în administraţie cu 20%, s-a văzut, în urma aplicării, această problemă. Încă de săptămâna trecută s-au avansat discuţiile şi, împreună cu grupul ALDE şi UDMR, am depus şi astăzi am trimis către Guvern pentru impactul bugetar acest amendament", a precizat Adrian Solomon, citat de Agerpres.

Şeful Comisiei pentru muncă a precizat au mai fost depuse şi alte amendamente referitoare la salariile personalului de la Biblioteca Naţională, dar şi la personalul TESA din teatre.

"Mai sunt două amendamente legate de Biblioteca Naţională, care este în subordinea Ministerului Culturii. După cum ştiţi, toate bibliotecile municipale, judeţene au primit mărirea prin Ordonanţa 2, cei de la Biblioteca Naţională, datorită acestei subordonări, nu au primit şi este o inadvertenţă supărătoare pentru cei care lucrează în sistem, mai ales că BCU-urile care sunt în subordinea universităţilor au primit încă din Legea 250", a explicat Adrian Solomon, adăugând că şi personalul TESA din teatre va primi măriri, având în vedere că actorii şi personalul de sală au beneficiat deja de creşteri ale veniturilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne