Trei oraşe americane lovite de pene de curent

Locuitorii oraşelor americane New York, Los Angeles şi San Francisco s-au confruntat cu pene de curent neaşteptate, care au întrerupt traficul, lăsând călătorii blocaţi în metrouri şi trenuri.
Pană de curent în San Francisco, SUA, 21 aprilie 2017. (Captură Foto)
Andrei Popescu
23.04.2017

New York City a fost primul oraş american lovit de o pană de curent în dimineaţa zilei de vineri, la ora locală 7:20, când o staţie de metrou a rămas fără curent electric şi întregul sistem de transporturi a fost cuprins de haos, provocând mari întârzieri.

Pe Coasta de Vest a Statelor Unite s-au înregistrat, de asemenea, probleme din cauza întreruperii electricităţii. Vineri dimineaţă, Aeroportul Internaţional din Los Angeles şi alte zone ale oraşului au raportat pană de curent.

San Francisco a fost însă cel mai lovit oraş, dintre cele trei, de acest tip de incident, întrucât 90.000 de persoane şi numeroase companii în districtul financiar au fost afectate de lipsa energiei eletrice.

Pana de curent nu a afectat însă Aeroportul Internaţional din San Francisco, iar Departamentul american al Securităţii Interne a precizat, printr-un purtător de cuvânt, că agenţia nu a primit niciun raport care să indice că penele de curent au avut legătură cu vreun incident legat de securitatea naţională sau care să fi fost de natură teroristă. Purtătorul de cuvânt a cerut să rămână anonim, invocând politica departamentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor