Transgaz va distribui un dividend de 29,76 lei/acţiune

Acţionarii Transgaz Mediaş au aprobat, în cadrul Adunării Generale Ordinare de miercuri, distribuirea unui dividend brut de 29,76 lei/acţiune, aferent anului financiar 2011.

Totodată, a fost aprobat termenul de plată a divendelor de şase luni de la data aprobării situaţiilor financiare aferente anului 2011, începând cu data de 22 octombrie 2012, precum şi plata dividendelor către acţionari prin acelaşi agent de plată, BRD-Groupe Societe Generale.

Profitul net al transportatorului naţional de gaze naturale Transgaz SA din Mediaş a crescut anul trecut cu 4,16%, la 392,02 milioane lei, în timp ce cifra de afaceri a companiei a sporit cu 2,69%, la 1,35 miliarde lei.

Transportatorul naţional de gaze Transgaz este deţinut de statul român, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri având 73,5% din capitalul social, iar Fondul Proprietatea deţine aproximativ 15%.

Guvernul va elabora în perioada următoare un proiect de lege prin care Transelectrica şi Transgaz vor trece în subordinea altor ministere decât cel al Economiei, anunţa în martie ministrul Lucian Bode, precizând că măsura este obligatorie prin directiva europeană 72/2009.

„Directiva europeană 72/2009 prevede reguli clare de separare a operatorilor de transport şi de sistem, în funcţie de regimul de proprietate. (...) Noi am ales modelul operatorului de sistem independent, în condiţiile în care reţelele de transport de energie electrică sunt proprietatea publică a statului. Prin urmare, este necesară desemnarea a două ministere care să exercite controlul separat, pe de o parte a operatorului de transport şi sistem, pe de altă parte asupra producătorilor şi furnizorilor de energie electrică”, a explicat ministrul Economiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie