Transfer suspect pe contul PAS. Reacţie: Nu avem nevoie de bani murdari

Aflând că pe contul partidului pe care îl conduce a fost transferată o sumă mare de bani, Maia Sandu a cerul trezorierului să verifice sursa. Descoperind că sursa ar fi una penală, Sandu a cerut imediat returnarea banilor, dând dovadă, din nou, de corectitudine.
Igor Grosu, secretar general şi trezorier al PAS
Igor Grosu, secretar general şi trezorier al PAS (captură foto)

Pe contul fracţiunii Partidul Acţiune şi Solidaritate, a fost virată o sumă de bani de provenienţă neclară de la o persoană despre care presa de investigaţie a scris anterior că are probleme de integritate. Declaraţia a fost făcută, prin intermediul unui comunicat, de membrii PAS, precizând că persoana ar fi una cu trecut penal, pe nume Galoi Veaceslav, care ar fi transferat de patru ori câte 70 mii lei pe contul PAS.

„O nouă încercare disperată de discreditare, la fel de murdară ca celelalte mişcări pe care le-au făcut în această campanie (cei de la guvernare – n.r.). Ciudat este că unii bloggeri au aflat despre donaţie înaintea noastră”, precizează sursa citată, menţionând că banca unde îşi are PAS contul nu ar furniza astfel de informaţii înainte să îi anunţe pe ei.

Notabil este faptul că, membrii PAS, au iniţiat procedura de returnare a sumei primite, imediat ce a fost constatată provenienţa banilor, adăugând că Partidul condus de Maia Sandu, candidat la funcţia de preşedinte, nu ar avea nevoie de „bani murdari. Vom cere cercetarea cazului de poliţie şi organele de resort”.

Totodată, PAS califică acţiunea drept una disperată, care „denotă frică şi ne arată clar că ei nu au nicio limită de moralitate, corectitudine şi legalitate. Ne întrebăm ce alte fapte grave sunt dispuşi să facă doar ca să-şi salveze pielea”.

„Este un atac înscenat de contracandidatul Maiei Sandu, Igor Dodon. Mai mult decât atât, Veaceslav Galoi ar fi un client permanent al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), fiind folosit, de obicei, de autorităţi, fie împotriva concurenţilor politici, fie a celor care nu sunt pe placul guvernării”, a atenţionat secretarul general şi trezorier al PAS, Igor Grosu, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Întâmplarea face ca noi să aflăm că, cu câteva zile în urmă, într-un local pe nume „Cerbul de Aur”, a avut loc o întâlnire amicală a trei personaje, Viorel Melnic, cumătrul lui Igor Dodon şi fost partener de afaceri, acum angajat al lui Ilan Şor, Ion Ciobanu, reprezentant al PSRM şi Galoi Veaceslav.

În concluzie, constatăm că Plahotniuc, împreună cu instrumentul lui pentru jocuri murdare, Şor, şi cu partenerul său politic Igor Dodon pot doar să facă măgării în ţara asta”, a conchis Igor Grosu, conform privesc.eu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe