Traian Băsescu, către miniştrii francezi: România nu-şi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei

Traian Băsescu, preşedintele României.
Traian Băsescu, preşedintele României. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
12.09.2012

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus miercuri miniştrilor francezei de Interne şi Afaceri Europene că Bucureştiul nu poate accepta formulări de genul "România e responsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă". Totodată, el a precizat: "România nu-şi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei".

Preşedintele i-a primit miercuri, la Cotroceni, pe Manuel Valls, ministrul francez de Interne, şi pe Bernard Cazeneuve, ministrul delegat francez pentru Afaceri Europene.

La începutul întrevederii, preşedintele şi-a exprimat speranţa că România şi Franţa vor găsi formulele tradiţionale de cooperare bilaterală şi în cadrul UE.

El a amintit că relaţia bilaterală este acum şi sub un parteneriat strategic.

"Sper că problema romilor nu este singura problemă pe care doriţi să o discutaţi cu Guvernul român", a mai spus şeful statului.

"În problema romilor, vă asigur că suntem deschişi la o totală colaborare, inclusiv la retrimiterea de poliţişti în Franţa, însă nu putem accepta formulări de genulul «România este reponsabilă de alungarea populaţiei de etnie romă, care se vede nevoită să se refugieze în Franţa». Vreau să ştiţi că România nu îşi alungă niciun cetăţean de pe teritoriul ei", a precizat Traian Băsescu.

De asemenea, preşedintele a precizat că integrarea romilor reprezintă o politică pe care şi România doreşte să o implementeze.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, şi ministrul-delegat pentru Afaceri Europene, Bernard Cazeneuve, se întâlnesc miercuri, la Bucureşti, cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, dar şi cu miniştrii Muncii şi de Interne, Mariana Câmpeanu şi Mircea Duşa, a anunţat Ambasada Franţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor