Tragedie în Mexic. 79 morţi şi 81 de răniţi în urma exploziei unei conducte

Pompierii încearcă să stingă un incendiu declanşat de explozia unei conducte de benzină în oraşul mexican Tlahuelilpan, 18 ianuarie 2019
Pompierii încearcă să stingă un incendiu declanşat de explozia unei conducte de benzină în oraşul mexican Tlahuelilpan, 18 ianuarie 2019 (Francisco Villeda/AFP/Getty Images)

Cel puţin 79 de persoane au murit şi cel puţin 81 au fost rănite după ce o conductă de benzină spartă de hoţi a explodat vineri, declanşând un incendiu puternic în centrul Mexicului, potrivit Sky News.

Sute de oameni au încercat să îşi umple canistrele cu benzină în momentul exploziei din statul Hidalgo, la aproximativ 100 km nord de Mexico City.

Imaginile video filmate la scena incidentului au surprins flăcări şi fum ridicându-se spre cer în toiul nopţii, în timp ce oameni strigau după ajutor.

Guvernatorul din Hidalgo, Omar Fayad, a declarat televiziunii mexicane că numărul victimelor ar putea creşte după ce serviciile de urgenţă sting incendiul.

Conducta din oraşul Tlahuelilpan a explodat după ce hoţii au spart conducta, potrivit declaraţiei companiei petroliere de stat Petroleos Mexicanos (Pemex).

Această explozie este una dintre cele mai puternice şi fatale din istoria recentă, într-o ţară în care reţeaua de conducte petroliere şi de gaz a fost ţinta a sute infracţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe