Toronto Raptors - campionii NBA, au sărbătorit alături de sute de mii de suporteri proaspăta performanţă

Echipa canadiană a fost aclamată de sute de mii de fani la parada desfăşurată pe străzile din Toronto cu prilejul câştigării trofeului ligii profesioniste nord-americane de baschet - prima din afara Statelor Unite care a câştigat titlul NBA.
Sute de mii de persoane pe străzile din Toronto la parada echipei Raptors, campioana NBA.
Sute de mii de persoane pe străzile din Toronto la parada echipei Raptors, campioana NBA. (Getty Images)

Toronto Raptors a devenit, joi, prima echipă din afara Statelor Unite care a câştigat titlul NBA, după o finală de foc disputată la Oakland, în faţa echipei Golden State Warriors - campioana ultimelor două sezoane, care a cedat cu scorul general de 4-2 în finală, după 114-110 în ultimul meci.

Reveniţi acasă, jucătorii echipei de baschet Toronto Raptors au pornit cu autocarele descoperite într-o călătorie lentă pe străzile celui mai mare oraş din Canada, împânzite peste tot de fanii bucuroşi, în timp ce idolii lor îi salutau cu sticle de şampanie, respectiv preţiosul trofeu.

Proaspeţii campioni au fost aclamaţi la scenă deschisă de sute de mii de suporteri îmbrăcaţi în culorile echipei iubite, roşu şi negru, care s-au adunat într-un final în piaţa emblematică din faţa primăriei centrului economic al Canadei - Nathan Square.

Titlul obţinut de Toronto i se datorează în mare măsură lui Kawhi Leonard, desemnat cel mai bun jucător (MVP) al finalei 2019.

Ultima mare paradă triumfală a unei echipe din Toronto a fost în 1993, când Blue Jays a câştigat campionatul nord-american de baseball.