Toni Greblă s-a prezentat la DNA ca să afle "pentru ce este judecat"

Tony Greblă, numărând struţii la DNA
Tony Greblă, numărând struţii la DNA (Epoch Times România)

Judecătorul CCR, Toni Greblă s-a prezentat miercuri dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). În discuţiile cu jurnaliştii, judecătorul s-a plâns că a aflat despre acuzaţiile ce i se aduc din presă, nu de la DNA, şi că are impresia că judecata sa are loc în spaţiul public.

”M-am prezentat la solicitarea organelor de anchetă şi am dat o declaraţie în legătură cu faptele ce mi-au fost imputate. Ieri am văzut în spaţiul public acuzaţii ce nu mi-au fost aduse la cunoştinţă”, a afirmat Greblă, citat de B1 TV.

”Am venit pentru a vedea pentru ce sunt judecat pentru că am impresia că judecarea mea are loc în spaţiul public încă de ieri (n.r. marţi)”, a mai adăugat judecătorul.

Reamintim că Toni Greblă a fost pus sub urmărire penală pe 22 decembrie, fiind acuzat de trafic de influenţă, efectuare de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine şi pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de constituirea unui grup infracţional organizat care avea scopul de a face exporturi ilegale în Rusia.

Marţi, 3 februarie, procurorii DNA au solicitat avizul Senatului pentru arestarea preventivă a lui Greblă şi au anunţat că acuzaţiile aduse judecătorului CCR au fost extinse.

"Faţă de momentul iniţial, au apărut elemente care conturează suspiciunea rezonabilă a săvârşirii ultimelor două infracţiuni menţionate, în sensul în care, judecătorul de Curte Constituţională Toni Greblă, în cadrul unei întâlniri directe cu o persoană care avea calitatea de suspect într-o cauză penală aflată în instrumentare la D.N.A, i-a întărit convingerea că, în cazul în care ancheta va reprezenta un pericol pentru acesta din urmă, va afla acest lucru şi îi va comunica, lăsându-l să creadă că are influenţă pentru a obţine aceste informaţii de la organele judiciare", se arăta în comunicatul DNA.

Mai amintim în context că, potrivit B1 TV, în maşina judecătorului ar fi fost găsită o copie a unei adrese remise de Direcţia Naţională Anticorupţie către Prefectura din Gorj. Potrivit sursei citate, adresa DNA avea scopul de a solicita informaţii de interes pentru procurori, însă ea a fost găsită în posesia lui Greblă. Documentul a fost depus la dosarul instrumentat de DNA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne