Titus Corlăţean efectuează o vizită la Haga, în perioada 11-12 februarie

Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe
Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe (Epoch Times România)

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, efectuează, în perioada 11-12 februarie, o vizită oficială la Haga, cu prilejul căreia va avea convorbiri cu mai mulţi oficiali olandezi, aderarea României la Schengen fiind unul dintre subiectele care vor fi abordare, informează MAE.

Ministrul afacerilor externe va avea convorbiri cu omologul său Frans Timmermans, cu ministrul pentru migraţie Fred Teeven, cu membri ai Comisiilor de Afaceri Europene din Parlamentul olandez, reprezentanţi ai comunităţii de afaceri şi lideri ai partidelor politice din Olanda.

Cu acest prilej, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va susţine o alocuţiune la Institutul de Relaţii Internaţionale Clingendael din Haga.

Vizita ministrului afacerilor externe la Haga se înscrie în demersurile politico-diplomatice menite să diversifice şi să aprofundeze relaţiile bilaterale româno-olandeze şi să promoveze temele de interes pentru România aflate pe agenda europeană şi internaţională. În cadrul întâlnirilor pe care le va avea cu demnitari olandezi, şeful diplomaţiei române va aborda, pe lângă temele de actualitate ale agendei bilaterale, europene şi internaţionale şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.