Titus Corlăţean a propus ca România să găzduiască un centru ONU pentru Balcanii de Vest şi Marea Neagră

Titus Corlăţean.
Titus Corlăţean. (www.senat.ro)
Epoch Times România
30.09.2012

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, a avut sâmbătă o întrevedere cu Jeffrey Feltman, secretar general adjunct al ONU şi şeful Departamentului pentru afaceri politice, căruia i-a propus ca Bucureştiul să găzduiască un centru ONU pentru Balcanii de Vest şi Marea Neagră.

Şeful diplomaţiei române a subliniat importanţa pe care România o acordă stabilităţii în zona Balcanilor de Vest şi a Mării Negre şi a detaliat contribuţiile concrete ale ţării noastre, în particular prin susţinerea aspiraţiilor de integrare europeană şi euro-atlantică ale statelor din regiune.

În acest context, Titus Corlăţean ”a propus ca România să găzduiască la Bucureşti un centru regional al ONU pentru Balcanii de Vest şi Marea Neagră şi a exprimat speranţa ca în viitorul apropiat vor fi înregistrate progrese decisive în acest sens”, potrivit unui comunicat al MAE.

La solicitarea interlocutorului, ministrul de externe a prezentat stadiul negocierilor în format „5+2” pentru reglementarea conflictului din Transnistria.

Titus Corlăţean a exprimat preocupare faţă de situaţia umanitară din Siria - care afectează inclusiv cetăţeni români stabiliţi în acest stat – şi a evidenţiat contribuţiile financiare pe care România le-a anunţat recent. El s-a referit, totodată, şi la susţinerea pe care România a oferit-o unor state din regiune pentru elaborarea cadrului juridic în domeniul electoral, manifestând disponibilitatea de continuare a acestei asistente şi în viitor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor