Tensiuni în USL: Vicepreşedintele PNL Cristian Buican îi cere demisia lui Şova

Dan Şova, audiat de Comisia pentru Roşia Montană. Parlamentul României, 30 septembrie 2013
Dan Şova, audiat de Comisia pentru Roşia Montană. Parlamentul României, 30 septembrie 2013 (Epoch Times România)

Vicepreşedintele PNL Cristian Buican îi cere demisia lui Dan Şova, ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, pe motiv că a renunţat la autostrada Sibiu-Piteşti, o decizie care în opinia liberalului afectează nu doar viitorul judeţului Vâlcea, ci şi interesul potenţialilor investitori de la Oltchim şi din domeniul turistic.

"Când am ieşit public luna trecută şi am cerut demisia lui Şova, a lui Cîlea şi a celorlalţi reprezentaţi PSD-işti din Vâlcea, majoritatea a zis că nu am dreptate şi să aşteptăm, că nu se poate să nu facem acest tronson. Iată că am avut dreptate şi că reprezentanţii PSD-işti care şi-au asumat construcţia de autostrăzi din România au lucrat împotriva intereselor judeţului Vâlcea, Argeş şi Dâmboviţa. Sunt curios ce mai pot zice PSD-iştii vâlceni acum, după ce însuşi prim-ministrul şi şeful lor de partid susţine autostrada Sibiu - Braşov şi nu Sibiu - Piteşti", a declarat Cristian Buican, potrivit Evz.

În opinia lui Buican, anunţul făcut marţi de PSD va avea consecinţe grave asupra economiei, în contextul în care Dacia-Renault, compania privată cu cel mai mare aport la PIB-ul ţării, a precizat că tronsonul de autostradă Sibiu - Piteşti este unul prioritar şi necesar.

"Reprezentanţii PSD Vâlcea ori nu au susţinut tronsonul Sibiu - Piteşti, ori nu înţeleg beneficiile unei autostrăzi, ori nu sunt luaţi în seamă de colegii lor de la Bucureşti. În oricare din cele trei cazuri, situaţia este foarte gravă. Şi-au arătat limitele şi au făcut un mare rău judeţului Vâlcea şi din această cauză le cer demisia în frunte cu Dan Şova", a declarat Cristian Buican, citat de Agerpres.

Reacţia liberalului a stârnit revolta preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea, care a subliniat faptul că premierul Ponta l-a asigurat că autostrada se face şi l-a acuzat pe Buican că în loc să vină în Parlament el merge la vânătoare.

"Habar n-are ăsta. Am fost ieri la întâlnirea Uniunii Consiliilor Judeţene din România şi în primul rând nu mă ocup eu de drumurile naţionale. E tâmpit. Domnul prim-ministru m-a anunţat că se face autostrada. Mai nou, în fiecare zi se duce la vânătoare. În loc să se ducă în Parlament, merge şi omoară animale", a precizat Ion Cîlea.

"Ridicolul prestaţiilor politice ale domnului nu este nou. Tot el este cel care a vehiculat ideea modernizării DN 7 D - Câineni - Titeşti - Perişani - Curtea de Argeş fără să ştie, de fapt, care este statutul acestui drum peste limita cu judeţul Argeş, 'Naţionalul' lui Buican înfundându-se într-o uliţă din satul Poiana. Acum, mai nou, plin de ridicol, cere nici mai mult, nici mai puţin decât demisia ministrului Dan Şova, dar şi a conducerii administraţiei publice din judeţul Vâlcea, transformându-se în portavoce a opoziţiei. Elanul lui propagandistic anti - PSD n-a slăbit nici măcar la începutul acestei săptămâni când primul ministru Victor Ponta a informat Parlamentul că tronsonul de autostradă Piteşti - Râmnicu Vâlcea se află pe lista priorităţilor pe anul 2014 şi că fondurile necesare lucrărilor de construcţie vor fi asigurate atât prin Programul european de coeziune, cât şi prin Connecting Europe Facility, puse la dispoziţie de Uniunea Europeană. Durata execuţiei va fi de 4 ani, aşa încât, din 2018, vâlcenii şi toţi participanţii la traficul rutier vor circula pe autostradă", a precizat Cîlea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne