Tenis. Sorana Cîrstea s-a retras din proba de dublu a turneului de la Wuhan

Sportiva română alături de partenera sa Jelena Ostapenko au hotărât să se retragă înaintea meciului cu cuplul german Mona Barthel/Carină Witthoeft, programat, marţi, în prima rundă a probei de dublu.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Dongfeng Motor Wuhan Open/facebook)

Perechea alcătuită de jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea şi letona Jelena Ostapenko au declarat forfait pentru proba de dublu din cadrul turneului WTA de Wuhan (China), dotat cu premii de 2.365.250 dolari. Cele două tenismene trebuiau să întâlnească, marţi, în prima rundă, cuplul Mona Barthel/Carină Witthoeft (ambele din Germania).

Motivul oficial care a stat la baza acestei decizii este legat de starea de sănătate a Jelenei, apărută după partida de simplu pe care aceasta a disputat-o împotriva cehoaicei Barbora Strycova, pe care a câştigat-o cu 2-6, 7-5, 6-3.

Aceasta este a doua retragere consecutivă a perechii Cîrstea / Ostapenko, după cea de la WTA Tokyo Premier de săptămâna trecută.

Barthel şi Witthoeft intraseră pe tabloul de dublu ca ''alternates'' după retragerea româncelor Monica Niculescu şi Simona Halep, din cauza accidentării Monicăi la cotul drept.

În continuare, germancele se vor duela în optimile turneului cu favoritele numărul doi la cucerirea trofeului, rusoaicele Ekaterina Makarova şi Elena Vesnina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport