Tenis. Andrei Rublev a câştigat circuitul ATP de la Umag (Croaţia)

Jucătorul rus a cucerit primul său titlu ATP, duminică, după ce l-a învins în finală pe italianul Paolo Lorenzi, scor final 6-4, 6-2.
(Fed Cup/facebook)

Andrei Rublev (19 ani, 74 ATP), pornit din postura 'lucky loser' după retragerea croatului Borna Coric, s-a impus în circuitul ATP de la Umag (Croaţia), dotat cu premii în valoare de 482.060 euro, învingându-l în ultima rundă pe sportivul italian Paolo Lorenzi (35 ani, 34 ATP), cu scorul de 6-4, 6-2.

Rublev, care a făcut senzaţie eliminându-l în sferturi pe deţinătorul titlului, italianul Fabio Fognini (27 ATP), a devenit astfel al şaptelea ''lucky loser'' din istoria ATP care câştigă un turneu.

În urma acestei performanţe el a intrat în top 50 ATP (locul 49), după ce în urmă cu patru luni se afla doar pe poziţia a 130-a în lume.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport