Irina Begu, dublă campioană la Bucureşti

Irina Begu a câştigat la WTA Internaţional “BRD Bucharest Open”, cel de-al 4-lea titlu din carieră în proba de simplu, după Taşkent 2012, Seul 2015 şi Florianopolis 2016.
Jucătoarea română Irina Camelia Begu.
Jucătoarea română Irina Camelia Begu. (BRD Bucharest Open/facebook)

În finala turneului de la Bucureşti, Irina Begu (58 WTA), favorită 7, a învins-o pe nemţoaica Julia Görges (45), favorită 3, cu scorul de 6-3, 7-5. Partida a durat o oră şi 37 de minute.

Jocul prestat de Irina a fost inteligent şi ordonat, ea dând dovadă de o mare concentrare. Irina a încheiat turneul fără să piardă niciun set, după ce a făcut cel mai bun joc al ei în finala de astăzi.

Irina a început în forţă partida cu un break în setul 3, asigurându-şi astfel avantajul pentru setul 1. Manşa a doua a fost mai echilibrată, cu Görges încercând să revină în meci la fel cum a făcut-o în semifinala cu Ana Bogdan, crescând nivelul de agresivitate şi a reuşit primul break al setului în ghemul 7. Dar Irina a replicat imediat şi a restabilit echilibrul, câştigând setul în prelungiri.

Irina Begu a acumulat 280 de puncte WTA, care o propulsează pe locul 38 WTA, adică un salt de nu mai puţin 20 de locuri.

De asemenea, ea va fi recompensată cu 43.000 USD.

În proba de dublu, Irina Begu a mai câştigat o medalie alături de Raluca Olaru.

Irina Begu (70 WTA la dublu) / Raluca Olaru (44) au învins perechea Elise Mertens (Belgia, 68) / Demi Schuurs (Olanda, 50), cu scorul de 6-3, 6-3. Partida a durat o oră şi 18 minute.

Jucătoarele noastre acumulează câte 280 de puncte. Ca urmare a victoriei obţinute, Irina Begu a urcat 19 locuri în clasamentul de dublu WTA, fiind acum pe 51, iar Raluca Olaru a reuşit un salt de 9 poziţii şi se află acum pe locul 35 în ierarhia mondială.

Premiul financiar cu care vor fi recompensată fiecare jucătoare este de 12.300 USD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport