Tăriceanu: PNL acceptă cu multă resemnare să fie servantul lui Iohannis

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Partidul Naţional Liberal acceptă cu multă resemnare să fie servantul lui Klaus Iohannis, este practic partidul preşedintelui, nu mai are identitate, nu mai este reprezentanul liberalismului în România, a opinat joi seară, la Antena 3, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Preşedintele are nevoie de un partid pe care să se sprijine. Nu poţi să candidezi cu şanse de succes la prezidenţiale fără un partid. E o realitate. Şi sigur că PNL astăzi văd că acceptă cu multă resemnare să fie servantul preşedintelui. De aceea după alegerile din 2014, prezidenţiale, când preşedintele a ajuns la o cotă de popularitate foarte ridicată, aproape peste 70%, dacă nu chiar 80%, nu-mi aduc aminte, şi PNL a crescut foarte mult.

Da, în sondaje avea 45, 46, 48% dacă nu mă înşel. Odată cu scăderea popularităţii preşedintelui în sondaje şi PNL a urmat exact acelaşi traseu. Asta este pentru că percepţia publică este cea dată de elementele pe care vi le-am spus mai înainte, adică de apropierea aceasta şi de simbioza dintre preşedinte şi PNL", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a amintit că Alina Gorghiu a fost întrebată dacă vorbeşte des cu preşedintele Iohannis. Şi ea a răspuns: "da, da, comunic des, zice, am vorbit chiar alaltăieri cu consilierul domniei sale".

"Păi asta e relaţia, primeşte ordine de la Palatul Cotroceni printr-un consilier, nu cred că-şi pierde preşedintele prea mult timp să stea cu ei de vorbă, pentru că probabil şi-a dat seama că nu merită decât să le trimită anumite dispoziţii şi ei să execute. Ăsta este PNL. Ce liberalism în România? Astea sunt poveşti demult fumate. Liberalismul n-a mai rămas în România să fie reprezentat de PNL. Există un singur partid liberal, care este ALDE. PNL astăzi este partidul preşedintelui", a adăugat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne