Poker politic. Dragnea: Aş vrea ca Mircea Geoană să joace un rol în/sau lângă PSD

Liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea şi-ar dori ca Mircea Geoană să "joace un rol în/sau lângă" Partidul Social Democrat.
Liviu Dragnea(presedinte PSD)
Liviu Dragnea(presedinte PSD) (Florin Chirila/Epoch Times)

Deşi a fost dat pe uşă afară din PSD cu ceva vreme în urmă, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea a ajuns la concluzia că poate ar fi timpul ca Mircea Geonă, în prezent preşedinte al Partidului Social Românesc (PSRO), să revină într-un fel sau altul alături de foştii săi colegi.

"Pe mine mă interesează foarte mult Mircea Geoană, pentru că este un om (...) cu foarte multă experienţă şi cu foarte multă expertiză. Dincolo de divergenţele pe care le-a avut şi cu mine, şi cu Victor Ponta (...), eu aş vrea ca Mircea Geoană să joace un rol, o să încerc să mai am o întâlnire cu dumnealui şi, dacă reuşim să găsim o variantă, să fie acceptabilă şi de o parte şi de alta, mi-aş dori ca Mircea Geoană să joace un rol în/sau lângă PSD", a declarat miercuri, într-un interviu acordat Dc News, Liviu Dragnea.

Liderul PSD nu crede că partidul său va încheia alianţe preelectorale, dar cu siguranţă va coopta la guvernare şi alte formaţiuni politice, prima opţiune în acest sens fiind ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin.

Trebuie remarcat că, iniţial, Liviu Dragnea a exclus o revenire a lui Mircea Geoană în PSD, însă se pare că între timp a decis să-şi lărgească oferta pentru fostul său coleg.

"Nu îmi doresc nici eu, nu cred că îşi doreşte nici dumnealui [o revenire in PSD - n.r.]. Mircea Geoană este preşedintele unui partid. Dar a spus lucruri pe care eu le consider importante pentru conjunctura actuală din România. PSRO poate să fie unul dintre aceste partide (cu care să discutăm pentru o colaborare - n.r.), dacă ne vom întâlni şi dacă vom găsi util că merită să facem această colaborare", declara recent şeful PSD.

Invitaţia lui Dragnea pentru Mircea Geoană vine în contextul în care Liderul PSRO a purtat discuţii în vederea unei colaborări politice cu Partidul România Unită, formaţiune devenită în ultima vreme un adevărat aspirator de parlamentari.