Tăriceanu, nemulţumit de toată lumea, citează din "tovarăşul Stalin" de la tribuna Senatului

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, s-a arătat nemulţumit de toată lumea, atât de colegii lui parlamentari, că nu au modificat mai substanţial legile Justiţiei, cât şi de magistraţi, protestatari şi membrii opoziţiei.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
19.12.2017

Nici Comisia Iordache şi nici parlamentarii din Camera Deputaţilor nu au procedat, din păcate, la o modificare substanţială a legilor Justiţiei, şi-a exprimat nemulţumirea marţi, de la tribuna Senatului, preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu, la dezbaterile privind modificările aduse Statutului magistraţilor.

"Lucrând într-un climat pe care îl cunoaşteţi cu toţii, îndeobşte ostil, marcat inclusiv în Parlament de tonalităţi agresive şi iraţionale, colegii noştri din Comisia specială au făcut o operă mult mai modestă, aş spune totuşi nu mai puţin preţioasă şi necesară. Paradoxal, unora li s-a părut totuşi că schimbările aduse de proiectele legislative pe care le vom lua în dezbatere sunt insuportabil de ample. Cine sunt cei care ne suspectează, ne acuză chiar, de o răscolire radicală a cadrului normativ în care funcţionează Justiţia? Ei bine, în primul rând, şefii marilor Parchete şi magistraţii care se încolonează de regulă în urma lor.

Apoi, o parte din opinia publică ce se manifestă în spaţul virtual sau care ocupă cu repetiţie străzile Capitalei şi altor oraşe. În sfârşit, nu în ultimul rând, unele voci, uneori regretabil de stridente şi ridicol de necredibile, din băncile partidelor de opoziţie. Cine aruncă o privire lucidă şi obiectivă asupra textelor pe care le vom lua în discuţie este imediat izbit de caracterul tehnic, uneori de-a dreptul banal, al modificărilor şi completărilor care sunt introduse", a declarat Tăriceanu, citat de Digi24.

Şeful ALDE le-a transmis un mesaj şi colegilor mai tineri din Parlament.

"Văzând astăzi atitudinea unora, care nici măcar nu au trăit în perioada cea mai neagră a comunismului totalitar şi îi felicit pentru acest lucru, le aduc aminte de formula tovarăşului Stalin. Ştiţi ce spunea? Că nu există oameni nevinovaţi, ci numai persoanele de care nu ne-am ocupat suficient. Şi această formulă mi se pare că are surprinzător de mulţi adepţi într-o ţară care îşi spune democratică şi liberă", a precizat Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor