Tăriceanu: Majorarea accizei la carburanţi va avea un impact nesemnificativ asupra preţului la pompă

La scurt timp după ce presa a anunţat că se scumpeşte benzina şi motorina pentru că Guvernul Tudose intenţionează să mărească acciza la carburanţi, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu iese la rampă şi încearcă să liniştească apele.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Proiectul promovat de Ministerul de Finanţe privind majorarea accizelor la carburanţi are un impact nesemnificativ asupra preţului la pompă, a declarat marţi, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu.

"Nu am văzut proiectul de ordonanţă. Sunt la curent cu această propunere de majorare a unor accize. Accizele au fost reduse, euro acciza a fost eliminată. Din păcate, ceea ce ne aşteptam să se întâmple şi anume o reducere a preţului carburantului la consumator, la pompă cum se spune, nu s-a întâmplat. Ştiu că au avut loc discuţii la nivelul Guvernului cu operatorii economici din domeniul petrolier, din companiile de profil şi propunerea care se are în vedere, dar sunt mai multe variante în lucru, este de a introduce o mică majorare a accizei care practic va avea un impact nesemnificativ asupra preţului la consumator, deci pentru consumator nu va fi o povară", a precizat Tăriceanu, citat de Agerpres.

Liderul ALDE a explicat că discuţia pe care Ministerul de Finanţe a purtat-o cu operatorii economici este că această creştere "să fie practic absorbită în preţ", având în vedere că în momentul acesta preţul barilului şi preţul carburanţilor sunt reduse.

Întrebat dacă apreciază că o creştere cu 22% a preţului carburanţilor este nesemnificativă, Tăriceanu a replicat că "la preţul actual nu va fi o majorare cu 22 de procente".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne