Sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor. Turcan anunţă că va sesiza CCR

Modul în care a fost convocată sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor e total neconstituţional şi în afara regulamentului. Mai mult, OUG pentru care a fost sesizat Parlamentul nu poate intra în vigoare pentru că PSD nu s-a strâns la treabă, anunţă Turcan.
Raluca Turcan(Presedinde PNL),
Raluca Turcan(Presedinde PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Comandată de Liviu Dragnea doar pentru a da undă verde OUG-ului prin care Guvernul Tudose a amânat cu doi ani evaluarea şcolilor doctorale, şedinţa extraordinară a Camerei Deputaţilor nu a fost convocată în mod legal, susţine liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, anunţând că va sesiza CCR.

Potrivit liberalei, pentru ca o sesiune extraordinară să fie convocată este nevoie de solicitarea preşedintelui României, solicitarea Biroului permanent al uneia dintre Camere sau solicitarea a o treime dintre parlamentari, ori niciuna dintre aceste condiţii nu a fost îndeplinită pentru sesiunea extraordinară convocată la dorinţa lui Liviu Dragnea.

"Domnul Dragnea a afirmat şi a transmis prin SMS că îşi doreşte o sesiune extraordinară. Poate că îşi doreşte la Teleorman, dar nu poate să îşi dorească în Parlamentul României decât în baza Constituţiei. Aşadar, PNL a afirmat astăzi foarte limpede că nu poate să fie părtaş la un simulacru de sesiune extraordinară a Parlamentului României. Am solicitat lucrul acesta şi am adresat rugămintea de a fi de acord cu noi şi ceilalţi colegi din Opoziţie", a anunţat Turcan, citată de Agerpres, la Parlament.

Liberala a mai precizat că membrii Biroului permanent din Opoziţie au fost prezenţi şi şi-au exprimat astfel disponibilitatea ca în Parlament "să se poarte o dezbatere în sesiune extraordinară".

"Trebuie să înţeleagă domnii de la PSD şi de la ALDE foarte limpede că nu pot să se prevaleze de majoritatea parlamentară când le convine şi când nu le convine să spună că Opoziţia este de vină. Vor sesiune extraordinară, atunci să îşi cheme oamenii la treabă. Mai există, de asemenea, o menţiune făcută în şedinţa de Birou permanent şi anume că la ora 15,00 oricum cei din PSD vor convoca sesiune extraordinară. Total neconstituţional. Total în afara regulamentului. Sesiunea extraordinară nu îndeplineşte condiţiile pentru desfăşurare ca atare, ţinând cont că după emiterea unei ordonanţe de urgenţă Parlamentul trebuie convocat în maximum cinci zile. OUG pentru care a fost sesizat Parlamentul, de modificare a legii educaţiei naţionale, nu poate intra în vigoare pentru că PSD nu s-a strâns la treabă. Vom sesiza Curtea Constituţională cu acest derapaj", a arătat deputata.