Tăriceanu: Impozitul pe venit va scădea la 10% din ianuarie 2018

De la începutul anului viitor, impozitul pe venit va scădea şi tot atunci se va aplica şi trecerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat, susţine Tăriceanu.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, presedintii Camerei Deputatilor, respectiv a Senatului (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Decizia reducerii impozitului pe venit la 10 % de la 16%, măsură inclusă în programul de guvernare pentru perioada 2017-2020, se va aplica de la 1 ianuarie 2018, a anunţat luni preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Tot de la începutul anului viitor, se va aplica şi trecerea sarcinii fiscale de la angajator la angajat, trecere care, în opinia lui Tăriceanu va avea două rezultate pozitive: respectiv creşte valoarea salariului brut, ceea ce va determina creşterea punctului de pensie, iar salariul net "va creşte nu foarte mult, dar important e că va creşte".

"Cheltuiala angajatorului nu creşte sub nicio formă", a mai precizat Tăriceanu.

Reamintim că pe de altă parte, potrivit Opoziţiei, transferul CAS şi CASS în sarcina angajatului reprezintă o improvizaţie, o şmecherie fiscală care ar putea ascunde posibilitatea reducerii salariului net în sectorul public.

"Această măsură nici nu se ştie dacă va fi sau nu va fi introdusă, iar eu m-am amuzat copios: în aceeaşi zi, premierul Tudose anunţa că nu se mai introduce această măsură de transfer a plăţii contribuţiilor către angajaţi şi, în aceeaşi zi, ministrul Finanţelor a emis un comunicat - cred că la două sau trei ore distanţă - care anunţa că totuşi se introduce această măsură.

Nici nu mai ştii pe cine să crezi din actualul Guvern şi nimeni nu ştie la ce se poate aştepta în materie fiscală de la partidul de guvernământ. E o măsură care nu aduce nimic, dar trebuie să urmărim cu mare atenţie şi atrag atenţia să nu cumva să ascundă o încercare de a reduce cheltuielile bugetare prin scăderea salariului net în sectorul public", declara recent liderul PNL, Ludovic Orban, pe fundalul afirmaţiilor contradictorii la nivel de executiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne