Daniel Constantin: Tăriceanu vrea să candideze la prezidenţiale. Vrea să sacrifice ALDE

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu are un obiectiv foarte clar şi pentru asta probabil va ajunge să sacrifice şi ALDE, a atras atenţia deputatul Daniel Constantin, recent exclus din partid.
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România
Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin la crearea ALDE România (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, vrea să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019, obiectiv pentru care este determinat să transforme ALDE într-un PFA, a acuzat, într-un interviu pentru Agerpres, fostul său coleg de partid Daniel Constantin.

"Eu am spus foarte clar şi repet chestiunea asta şi cred că acum a început să o înţeleagă şi domnul Dragnea: Domnul Tăriceanu are un obiectiv foarte clar şi pentru asta probabil va ajunge să sacrifice şi ALDE, doreşte să candideze la alegerile prezidenţiale din 2019", a afirmat Daniel Constantin.

Fostul co-preşedinte ALDE a atras atenţia că Tăriceanu a avut o "reacţie tăioasă" la adresa premierului Sorin Grindeanu în privinţa legii salarizării.

"Am văzut zilele trecute o reacţie tăioasă la adresa premierului: de ce a trimis legea salarizării în Parlament, în condiţiile în care o agrease şi domnia sa în cadrul şedinţei comune pe care a avut-o cele două partide PSD şi ALDE. Nu vreau să caracterizez gestul ca atare, dar eu am avertizat public şi o mai fac încă o dată, domnul Tăriceanu a spus-o la un moment dat, dacă va fi nevoie, va scoate ALDE de la guvernare pentru a-şi atinge obiectivul domniei sale. Deci, transformă, dacă vreţi, încet, încet, ALDE dintr-un partid politic într-un PFA, persoană fizică autorizată. Cred că asta este o caracterizare scurtă. Pentru mine Tăriceanu e istorie. Pentru sănătatea politicii româneşti, sper ca la un moment dat să intre şi în istoria politicii româneşti", a precizat Constantin.

Deputatul îl acuză pe Tăriceanu că a folosit unilateral fondurile primite de ALDE, în timp ce abuzurile au curs unul după altul.

"Este o bătălie în toată ţara prin care domnul Tăriceanu încearcă să îşi pună în practică, să spunem aşa, ceea ce a urmărit: sedii, se aleg, se încuie sedii, se sechestrează bunuri în sediile respective. Adică e o nebunie totală care, până la urmă, arată şi adevărata faţă şi adevăratele intenţii pe care le-a avut. Sunt abuzuri peste abuzuri care s-au făcut. S-au folosit fonduri pe care le-am primit pentru că am devenit partid parlamentar şi, în conformitate cu numărul de parlamentari, se dau anumite sume către partide. S-au folosit unilateral de către domnul Tăriceanu. Asta nu mai surprinde pe nimeni. E o chestiune care nu mă mai interesează", a afirmat Constantin.