SUA va fi alături de saudiţi în ciuda asasinării jurnalistului Khashoggi, a anunţat Trump

Preşedintele american Donald Trump.
Preşedintele american Donald Trump. (Getty Images)

Statele Unite vor rămâne alături de Arabia Saudită în ciuda valului de condamnări internaţionale la adresa acesteia din cauza asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi în Consulatul saudit din Istanbul, a afirmat marţi preşedintele american Donald Trump, potrivit Euronews.

Trump a adăugat că SUA intenţionează să rămână un “partener stabil” al Arabiei Saudite, chiar dacă prinţul moştenitor Mohammed bin Salman ar fi ştiut despre asasinarea lui Khashoggi.

“S-ar putea ca prinţul moştenitor să fi ştiut de acest eveniment tragic”, a precizat Trump, într-o declaraţie publicată de Casa Albă. “Poate a ştiut, poate nu a ştiut!”

El a adăugat că nu are nicio intenţie să anuleze contractele militare cu Riadul, precizând: “Dacă am anula prosteşte aceste contracte, Rusia şi China vor beneficia enorm”.

Agenţiile americane de informaţii încă evaluează toate informaţiile legate de uciderea lui Khashoggi, a susţinut Trump.

Khashoggi, un editorialist care lucra pentru Washington Post, a fost ucis după ce a intrat în 2 octombrie în clădirea Consulatului saudit din Istanbul, Turcia.

Iniţial, ministrul saudit de Externe, Adel al-Jubeir a negat că jurnalistul a fost ucis în Consulat, dar ulterior a precizat că moartea acestuia a fost o “greşeală enormă”. Totuşi, el a negat că prinţul moştenitor Salman a ordonat asasinatul.

Turcia susţine că jurnalistul Khashoggi a fost ştrangulat la scurt timp după ce a intrat în clădirea Consulatului saudit din Istanbul în 2 octombrie, ca parte a unui asasinat planificat, iar apoi corpul său a fost dezmembrat şi distrus.

În plus, Ankara a declarat că o echipă de asasini trimisă din Arabia Saudită – care aparent ar fi inclus un membru al anturajului prinţului moştenitor saudit Mohammad bin Salman în cursul unei călătorii în SUA – a ajuns în Istanbul cu scopul de a-l ucide pe jurnalist şi apoi a încercat să muşamalizeze totul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe