SUA trimite un alt distrugător echipat cu sisteme AEGIS în Marea Neagră

Distrugătorul american USS Carney
Distrugătorul american USS Carney (Wikiwand)

Nava militară americană USS Carney, din clasa Arleigh Burke, a intrat în apele Mării Negre pe 24 octombrie, conform unei ştiri Pravda.

Distrugătorul american este echipat cu sisteme de apărare AEGIS, pe care Rusia afirma că le-a neutralizat în timpul unui incident petrecut în Marea Neagră în 2014.

Conform websitului turc Bosphorus Naval News, nava americană a trecut prin strâmtoarea Bosfor către nord (îndreptându-se către apele Mării Negre)

Conform unui anunţ făcut de Flota a Şasea a SUA, distrugătorul a plecat dintr-o bază a marinei din Spania - Naval Station Rota - pe 18 octombrie.

Conform Tass, Carney va continua patrularea de rutină în aria sa de responsabilitate din cadrul Flotei a Şasea, pentru a asigura interesele naţionale ale SUA în Europa.

Conform doctrinei militare americane Marea Neagră cade în responsabilitatea Flotei a Şasea. Conform Acordului de la Montreux, navelor militare care nu aparţin ţărilor riverane nu li se permite o şedere mai lungă de 21 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe