Iranul va testa o rachetă balistică intercontinentală în 2015



O navă iraniană lansează o rachetă în timpul unui antrenament în Marea Oman, ianuarie 2012.
O navă iraniană lansează o rachetă în timpul unui antrenament în Marea Oman, ianuarie 2012. (Getty Images)

Agenţia americană de Informaţii Militare (DIA) a evaluat că Iranul va fi capabil să testeze o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) în acest an, a declarat James Syring, directorul Agenţiei pentru Apărarea Antirachetă a SUA.

Sistemele terestre americane pentru interceptarea rachetelor, situate în Fort Greely, Alaska şi în baza aeriană Vandenberg sunt suficiente pentru a proteja SUA împotriva “unei potenţiale ameninţări din partea unei rachete ICBM, dacă această ameninţare se va materializa”, a susţinut Syring, conform agenţiei ruse de ştiri Sputnik.

“Evaluarea agenţiei DIA este aceea că Iranul este capabil să testeze zborul unei rachete ICBM în 2015”, a declarat miercuri Syring pentru membrii Comitetului pentru Servicii Armate din cadrul Senatului SUA.

Statele Unite deţin 30 de sisteme terestre de interceptare desfăşurate pe Coasta sa de Vest şi până în 2017 numărul lor va creşte cu 14.

În plus, Statele Unite deţin 33 de nave de luptă Aegis echipate cu sisteme mobile de rachete balistice şi va adăuga alte asemenea 2 nave până la sfârşitul anului 2016, conform Agenţiei pentru Apărarea Antirachetă a SUA.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe