SUA are nevoie de apărare cibernetică în faţa Chinei, susţine un general


Generalul Keith B. Alexander, comandantul Comandamentului Cyber ​​SUA, a vorbit unei mulţimi  la American Enterprise Institute din Washington, DC, pe 9 iulie.
Generalul Keith B. Alexander, comandantul Comandamentului Cyber ​​SUA, a vorbit unei mulţimi la American Enterprise Institute din Washington, DC, pe 9 iulie. (Matthew Robertson / The Epoch Times)
Matthew Robertson
10.07.2012

WASHINGTON - Într-un discurs de mare anvergură în care referirea la China părea să fie constantă, dar nerostită, generalul Keith B. Alexander, comandantul Comandamentului Cibernetic al SUA, a remarcat că Statele Unite au nevoie de o apărare credibilă împotriva ameninţării reprezentate de China în spaţiul cibernetic. El a afirmat că nu poate spune mai mult decât atât într-un decor neconfidenţial.

Pe 9 iulie, generalul Alexander s-a adresat unei audienţe numeroase la American Enterprise Institute, un grup conservator de experţi, discutând despre vulnerabilităţile enorme ale reţelelor informatice critice din Statele Unite.

În discursul său, el a menţionat China în mod explicit doar de câteva ori. Dar o mare parte din iniţiativele discutate ca modalităţi prin care Statele Unite se pot apăra de atacuri cibernetice, păreau a se referi implicit la ameninţarea reprezentată de regimul chinez.

"Cred că furtul de proprietate intelectuală este uluitor", a afirmat generalul, referindu-se la acţiunile de hacking ale Chinei asupra companiilor americane, în special cele din industria high-tech. El le-a numit anterior "cel mai mare transfer de bogăţie din istorie".

"Trebuie să găsim o cale să oprim acest lucru. O soluţie parţială ar fi o apărare viabilă. Această apărare este ceva ce putem crea şi implementa în conformitate cu legislaţia cibernetică", a menţionat el, referindu-se la legile mult discutate care vor guverna modul în care Statele Unite ale Americii ar putea răspunde şi ar putea rezolva atacurile din spaţiul cibernetic.

El a adăugat: "Nu pot intra în detalii în legătură cu ameninţarea [reprezentată de China] într-un spaţiu neconfidenţial".

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor